Η Κύπρια σχεδιάστρια Ελένη Κυριάκου ανοίγει το AXDW σήμερα Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου με τη συλλογή της ’12 Greek Rectangles’ και απαντά στις ερωτήσεις του savoirville. Με σπουδές αρχιτεκτονικής στο The Bartlett, UCL και σχεδίου υφάσματος στο St Martins, έχει δημιουργήσει μία εταιρία που έχει τη βάση της στην Μ. Βρετανία αλλά το studio και παραγωγή της στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού και έχει μαθητεύσει δίπλα στο σπουδαίο Alexander Mcqueen. 

ELENI KYRIACOU 2

Ποιο είναι το must have ρούχο για όλες τις γυναίκες διαχρονικά;

Ένα που θα λατρεύει και είναι απόλυτα θηλυκό.

Ποιο ρούχο ή αξεσουάρ θα εξαφανίζατε για πάντα, αν μπορούσατε;

Υπερτιμημένες, μουντά σχεδιασμένες, designer τσάντες – με τη μάρκα να φαίνεται εμφανώς (οι μεγάλοι οίκοι) – τίποτα χειρότερο. Είναι η επιτομή της υλιστικής, αντί της σχεδιαστικής, πλευράς της μόδας. Είναι μη συναρπαστικό και μη εμπνευσμένο: απλώς branding μέσω πλούτου. Δεν αφορά τη μόδα με την έννοια της μόδας που εκτιμώ. Επίσης αντιπαθώ τα περισσότερα άσπρα νυφικά φορέματα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι από δική σας συλλογή και ποια η ιστορία του;

Θεωρώ πως σε κάθε συλλογή μου σχεδιάζω τουλάχιστον ένα “αστέρι” κομμάτι, κάτι που αρμόζει σε μια συγκεκριμένη περίσταση και άμεσα τραβάει την προσοχή όλων.

ELENI KYRIACOU 1

3 tips για νέους σχεδιαστές μέσα στην κρίση.

  • Εάν μπορείτε να μην εγκαταλείψετε, μην το κάνετε.
  • Αφήστε τον εαυτό σας να οδηγηθεί απ’ το πάθος αντί τα λεφτά και κάνετε μεγάλα όνειρα.
  • Να είστε υπομονετικοί και να ακολουθείτε πάντα τα ένστικτά σας σαν σχεδιαστές: να είστε πάντα ο αληθινός εαυτός σας.

Λίγα λόγια για τη νέα collection στο AXDW.

Η συλλογή λέγεται “12 Greek Rectangles” (Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016) καθώς είναι εμπνευσμένη από ένα κλασικό Ελληνικό σχέδιο.

ELENI KYRIACOU portrait

 Ποιο fashion icon του παρελθόντος θα θέλατε να είχατε ντύσει και γιατί;

Πιστεύω την Joan Collins. Μεγάλωσα τη δεκαετία του ’80 παρακολουθώντας Dynasty. Η Joan ήταν η πρώτη μου εντύπωση σαγηνευτικής γυναίκας με ισχυρή προσωπικότητα. Ήταν ένα πρώιμο πρότυπο για μένα και μία από τις εικονικές γυναίκες της δεκαετίας του ’80. Συμπτωματικά, πήγα στο ίδιο σχολείο με εκείνη!