Με μία πρώτη ματιά, το Swan Song φαίνεται μία αρκετά συμβατική ταινία, τοποθετημένη στην εποχή μας. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και με την είσοδο της Glenn Close στο κάδρο, καταλαβαίνει κανείς ότι το είδος της ταινίας περιπλέκεται. Το Swan Song διαδραματίζεται στο κοντινό μέλλον και αγγίζει ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα.

Στο Swan Song, ο Mahershala Ali ως Cameron αντιμετωπίζει μία ανίατη ασθένεια

Αυτό όμως το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και η γιατρός του. Στο σπίτι, η οικογένειά του αγνοεί την κατάσταση και συνεχίζει τη ζωή της κανονικά. Επειδή, όμως, εκείνος δεν θέλει να το χάσει αυτό, η γιατρός του τού προτείνει μία εναλλακτική λύση. Εμείς θα το λέγαμε κλωνοποίηση, ωστόσο η διαδικασία είναι περισσότερο περίπλοκη. Μπορεί να υπάρξει ακόμη ένας άνθρωπος πανομοιότυπος με τον Cameron και με τις ίδιες σκέψεις και αναμνήσεις από τη ζωή του. Αυτό αρχικά μοιάζει ιδανικό σενάριο για να μην πληγωθεί η οικογένειά του από την απώλεια. Με ποιο κόστος όμως είναι διατεθειμένος κανείς να μην πληγώσει αυτούς που αγαπά περισσότερο; Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Cameron έχει την ευκαιρία να επαναξιολογήσει κάποια πράγματα στη ζωή. Μέσα σε αυτά είναι και η αγάπη και ο έρωτας για τη σύζυγό του.

Εκτός από τον Mahershala Ali βλέπουμε πολλά ακόμη μεγάλα ονόματα στο καστ

Συγκεκριμένα, η Naomie Harris υποδύεται τη σύζυγό του στην ταινία και το αληθινό του soulmate. H Glenn Close είναι η γιατρός με την περίφημη ιδέα, ενώ η Awkwafina είναι η φίλη την οποία ο Cameron εμπιστεύεται περισσότερο. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Benjamin Cleary, ο οποίος κάνει με το Swan Song το ντεμπούτο του στις ταινίες μεγάλες μήκους.

Ο Mahershala Ali ήρθε αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτή την ταινία. Χρειάστηκε να υποδυθεί όχι έναν, αλλά δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους ταυτόχρονα. Ξέρουμε ότι ο ηθοποιός έχει ήδη αποδείξει πολλές φορές τις ικανότητες του, αν κρίνουμε από τις ταινίες του. Εδώ όμως σίγουρα χρειάστηκε να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Το Swan Song θα κυκλοφορήσει στο AppleTV+ στις 17 Δεκεμβρίου.