Αυτή τη χρονιά άρχισα να βάζω περισσότερο χρώμα στο μακιγιάζ μου, εμπνευσμένη από το sunset look που ξεφεύγει από το κλασσικό smokey eye.

Δες παρακάτω μερικά από τα τοπ tips που θα σε βοηθήσουν να το τελειοποιήσεις!

Η βάση

Το σημαντικότερο είναι να έχεις τη σωστή βάση. Το να αναμείξεις πολλά χρώματα μεταξύ τους σημαίνει πως θα περάσεις αρκετή ώρα αναμειγνύοντας τις σκιές. Αυτό προαπαιτεί το να έχεις χρησιμοποιήσει ένα eye primer που θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σου, προετοιμάζοντας το δέρμα σου. Επίσης ένα καλό concealer που δεν είναι λιπαρό, ώστε να μην ‘τρέξει’ η σκιά.

Τα εργαλεία

Καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου τα κατάλληλα εργαλεία. Δεν είναι και ό,τι πιο πρακτικό να έχεις 10 διαφορετικά πινελάκια στο νεσεσέρ σου. Θα βοηθούσε εάν άπλωνες τις σκούρες σκιές με ένα πινέλο με κοντή τρίχα για concealer. Αντίστοιχα για τις ανοιχτότερες σκιές αλλά και το blending χρειάζεσαι ένα ‘fluffy’ πινέλο με μακριές τρίχες, ικανό να σβήσει έντονες γραμμές και να δώσει ομοιομορφία.

Πως να το κάνεις

Ξεκίνα το μακιγιάζ σου δημιουργώντας μια σωστή βάση. Χρησιμοποιώντας ένα ματ foundation με καλή κάλυψη. Αφού προετοιμάσεις τα μάτια σου, άρχισε απλώνοντας μια κίτρινη σκιά στην κόγχη του ματιού αλλά και το κινητό βλέφαρο. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση σου για να χτίσεις ένα ολοκληρωμένο sunset look. Χαμηλά στο κινητό βλέφαρο, άπλωσε μια σκιά σε πορτοκαλί απόχρωση, και ένωσε τη με την κίτρινη σκιά, σβήνοντας τυχόν γραμμές. Στα σημεία κοντά στις βλεφαρίδες σου αλλά και στην εξωτερική γωνία του ματιού βάλε τη σκουρότερη απόχρωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις, αφού αυτό θα δώσει την αίσθηση του ‘ombre’ αλλά και των αποχρώσεων του ήλιου όταν δύει.

Για έξτρα λάμψη πρόσθεσε λίγο glitter στο κέντρο του βλεφάρου. Προτίμησε να κρατήσεις ήσυχο το υπόλοιπο look, χωρίς υπερβολικές λάμψεις και έντονα χείλη.

Φέρε το λουκ στο χειμώνα χρησιμοποιώντας αποχρώσεις σε καφέ, κόκκινο αλλά και μουσταρδί, που θα ζεστάνουν το βλέμμα σου ανεξάρτητα από το χρώμα των ματιών σου, και θα δώσουν βάθος αλλά και διάσταση στα βλέφαρά σου.

Και μην ξεχνάς, να έχεις αυτοπεποίθηση! Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρίνει εάν πέτυχες 100% αυτό το λουκ, καθώς δεν υπάρχουν κανόνες – κάνε ένα μακιγιάζ με το οποίο πάνω απ’όλα νιώθεις όμορφα όταν το δημιουργείς.