Ο καφές για τις περισσότερες από εμάς είναι κάτι παραπάνω από συνήθεια. Είναι απόλαυση, είναι το πρώτο άρωμα της ημέρας, είναι το καλύτερο συνοδευτικό των πολύωρων project μας. Για καλή μας τύχη, τα Starbucks, που έχουν από πάντα ένα θρόνο στη καρδιά μας για τη ποιότητα και τη γεύση των ροφημάτων τους, αποφάσισαν να πάνε την εμπειρία του καφέ στο σπίτι σε ένα άλλο level και να μας δείξουν, με τη βοήθεια των coffee masters τους πώς μπορούμε να φέρουμε ένα κομμάτι του καφέ Starbucks στο χώρο μας.

photo-17

Σε ένα υπέροχο διαμέρισμα στη Πλάκα με θέα την Ακρόπολη, οι ειδικοί των Starbucks μας έδειξαν 3 διαφορετικούς τρόπους παρασκευής καφέ στο σπίτι.

photo-10

Ξεκινήσαμε με το familiar στην όψη pour over, ενός σχετικά απλού εξοπλισμού, που αποτελείται από έναν κεραμικό, κατά κύριο λόγο, κώνο και ένα χάρτινο φίλτρο μέσα στο οποίο τοποθετούμε τον αλεσμένο καφέ και στη συνέχεια ρίχνουμε ελεγχόμενα ζεστό νερό. Η τελετουργική διαδικασία αφήνει ένα δυνατό γευστικά αποτέλεσμα.

Ο επόμενος τρόπος εκχύλισης ήταν μέσω ενός coffee gadget που ακούει στο όνομα aeropress. Η aeropress μέσω της έντονης πίεσης του μείγματος καφέ και ζεστού νερού επιτυγχάνει ομοιόμορφη εκχύλιση που αφήνει όξινη και γεμάτη γεύση και αποτελεί ιδανικό τρόπο εκχύλισης για όσους ταξιδεύουν και χρειάζονται ένα εύχρηστο τρόπο ώστε να απολαμβάνουν τον αγαπημένο τους καφέ παντού.

Τέλος, ήρθε η μέθοδος syphon η οποία είναι ομολογουμένως η πιο μαγευτική, αυτή που σίγουρα θα χρησιμοποιήσεις για κλείσιμο ενός ωραίου δείπνου στο σπίτι αν θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Το νερό μπαίνει σε ειδικό θάλαμο και μέσα από φλόγες βουτανίου ή φώτα αλογόνου αυξάνει θερμοκρασία. Η πίεση του ατμού οδηγεί το νερό που βράζει προς τον επάνω θάλαμο όπου ενώνεται με τον καφέ, για να επιστρέψει αργότερα φιλτραρισμένος στον κάτω γυάλινο θάλαμο όπου είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Φυσικά, παράγει μια εξαιρετική ποιότητα καφέ γεμάτη αρώματα.

syphon_1

Coffee lovers αυτού του κόσμου, διαλέξτε τη δική σας αγαπημένη μέθοδο εκχύλισης και το δικό σας αγαπημένο χαρμάνι και απολαύστε μία αρωματική κούπα από το σπίτι σας. Ακόμη καλύτερα, προμηθευτείτε τις -προσωπικά αγαπημένες- κάψουλες των Starbucks και απολαύστε τη δική σας γευστική εμπειρία, στη δική σας μηχανή εσπρέσσο, τη πλούσια γεύση του καφέ που έχουμε συνηθίσει να φτιάχνεται από έμπειρους επαγγελματίες. Οι κάψουλες είναι συμβατές με οικιακές μηχανές Nespresso και περιλαμβάνουν τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες Espresso Roast, Colombia, Guatemala και Kenya. Αξίζει να δοκιμάσεις και τις τέσσερις. Δε θα καταλήξεις σε μια αγαπημένη, θα σου αρέσουν όλες αλλά αξίζει να έχεις άποψη (και ένα πακέτο από την καθεμία στο σπίτι, για τους φίλους)

 

Ευχαριστούμε Starbucks!