Η Στέλλα Λευκοπούλου ξεκίνησε στον χώρο του modelling πριν έξι χρόνια μετά από πρόταση της e-xclusive.com στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, ”Ήταν ένα ένα όμορφο ξεκίνημα που ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν κύρια μου δουλειά” όπως λέει κι η ίδια.

Έχει παρατηρήσει αλλαγές στον χώρο από τα πρώτα σου βήματα μέχρι τώρα;

Εάν εξαιρέσουμε τον τελευταίο περίπου χρόνο όπου η αλλαγή είναι εμφανής όχι μόνο στον δικό μου κλάδο αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους λόγω της πανδημίας, η ευχάριστη αλλαγή που μπορώ να παρατηρήσω είναι η αύξηση των plus size models η οποία δημιουργεί αφενός έναν μεγαλύτερο ανταγωνισμό αλλά αφετέρου υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε μοντέλα καλύπτοντας μεγαλύτερο φάσμα σε concepts.

Η δουλειά του μοντέλου σε εξοικειώνει με τη συχνή έκθεση μπροστά στον φακό. Τι έχεις κερδίσει από αυτή την εξοικείωση;

Προσωπικά την εξοικείωση με τον φακό την είχα πριν τα πρώτα μου βήματα στον χώρο μπορώ να πω από την παιδική μου ηλικία, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εξοικείωση μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει καθώς αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση και εμπνέεις αρκετές γυναίκες να αγαπήσουν το εαυτό και το σώμα τους.

Ποια θεωρείς πως είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου επίτευγμα μέχρι στιγμής;

Τη συγκεκριμένη δουλειά τη ξεκίνησα ερασιτεχνικά χωρίς να γνωρίζω το που θα καταλήξει, οπότε δεδομένου του ότι στη χώρα που ζούμε δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές εξέλιξης για ένα plus size μοντέλο είμαι ικανοποιημένη με την πορεία μου μέχρι στιγμής και αυτό θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο μου επίτευγμα.

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το body positivity κίνημα;

Νιώθω πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτού του κινήματος. Είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο ν’ αγαπάει το σώμα και τον εαυτό του, με όποια ατέλεια μπορεί να έχει και να νιώθει όμορφα, καθότι τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλονται χρόνια τώρα στον κόσμο της μόδας με πρόσωπα και σώματα δίχως ατέλειες μας κάνουν να προσπαθούμε να γίνουμε αψεγάδιαστοι για να είμαστε αποδεκτοί.

Πόσο συνδέεται η αγάπη για τον εαυτό μας με την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας;

Αν αγαπάμε τον εαυτό μας, αγαπάμε κάθε πτυχή του και μια από αυτές είναι το σώμα μας. Η αγάπη για τον εαυτό μας πηγάζει από βαθύτερα πράγματα όπως προσωπικά επιτεύγματα και αξίες. Δεν θεωρώ ότι έχοντας την “ιδανική” εικόνα θα αγαπήσουμε περισσότερο τον εαυτό μας, το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τον βελτιώσουμε δουλεύοντας το σώμα μας και προσέχοντας την υγεία μας.

Τι πιστεύεις για την προσπάθεια του χώρου της μόδας να αγκαλιάσει το diversity;

Μου αρέσει πολύ αυτή η προσπάθεια καθώς θεωρώ ότι η ομορφιά υπάρχει παντού και το να την αναζητάμε οπουδήποτε και στον οποιονδήποτε είναι κάτι που εξηγεί την ουσία της λέξης αυτής. Είναι ωραίο να δίνονται ευκαιρίες σε ανθρώπους οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν την ένταξη τους στον συγκεκριμένο χώρο.

Τι θα συμβούλευες μια κοπέλα που θέλει να ασχοληθεί με το modelling;

Να μην το βάζει ποτέ κάτω, να έχει αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό της, να δέχονται κάθε μορφής κριτική και να την αξιοποιεί εποικοδομητικά διότι είναι ένας δύσκολος χώρος που έχει υψηλές απαιτήσεις.

Αν μπορούσες να καταργήσεις μια fashion λανθασμένη αντίληψη σήμερα, ποια θα ήταν αυτή;

Ότι η μόδα απευθύνεται σε ένα μόνο μέρος του κοινωνικού συνόλου. Η μόδα είναι για όλους ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, σωματότυπου και καταγωγής.

featured photo: stella_lefko | Ιnstagram