Αν έχεις παρακολουθήσει τη σειρά Call My Agent!, ξέρεις ήδη πολύ καλά ότι η Fanny Herrero είναι σήμερα μία από τις πιο έξυπνες και ταλαντούχες δημιουργούς. Μετά το τέλος της αγαπημένης σειράς, οι περισσότεροι ανυπομονούσαμε να δούμε ποια θα είναι η επόμενη δουλειά της. Το νέο πρότζεκτ δεν άργησε να έρθει στην πλατφόρμα του Netflix, κι έχει τίτλο Standing Up.

Το Standing Up ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων πολύ διαφορετικών κωμικών

Ο Nezir εργάζεται ως ντελιβεράς και βρίσκει τα νέα του αστεία κατά τη διάρκεια των διαδρομών που κάνει μέσα στην πόλη. Η Aïssatou, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δώσει ένα έναυσμα στην καριέρα της ως κωμικός χωρίς όμως να τα καταφέρνει ιδιαίτερα. Μαζί επισκέπτονται ένα διάσημο Comedy Club του Παρισιού, του οποίου ο ιδιοκτήτης, ο Bling, παλεύει πολύ για να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Ο ίδιος αισθάνεται ότι κανείς δεν γελά πλέον με τα αστεία του και πως εξαιτίας της τεχνολογίας και της εξέλιξης ο κόσμος γελά πλέον με πολύ διαφορετικά -και συχνά αδιάφορα- αστεία.

Σε μία προσπάθεια να σώσουν το μαγαζί, οι τρεις τους ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξανακερδίσουν την χαμένη αίγλη της κωμική σκηνής του Παρισιού. Φυσικά, αυτό δεν αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση, αλλά μεγαλεπήβολο έργο που χρειάζεται πολλές θυσίες. Ειδικά, όταν και οι τρεις ήρωες έχουν διαφορετικές εθνικότητες και αντιμετωπίζουν καθημερινά τον ρατσισμό, τις διακρίσεις και τα προβλήματα όπως και κάθε άλλος ξένος στο Παρίσι.

Η σειρά θίγει με τον τρόπο της τον ρατσισμό που βιώνουν οι άνθρωποι στο Παρίσι

Παρά το ότι το Παρίσι, όπως πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, είναι πλέον πολυπολιτισμικές, ο ρατσισμός δεν εκλείπει ποτέ. Με εργαλείο της την κωμωδία, η Fanny Herrero αντιμετωπίζει με ειρωνεία και σαρκασμό όλα αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας με σκοπό να μας κάνει να τα δούμε πιο καθαρά πλέον. Η ίδια μάλιστα εμπνεύστηκε για τη δημιούργια αυτής της σειράς, όταν γνώρισε καλύτερα την underground κωμική σκηνή του Παρισιού.

Το Standing Up δεν θα γινόταν, αν δεν υπήρχε η ελευθερία λόγου που παρέχει το Netflix, κι αυτό είναι ήδη φανερό. Γι’αυτό και πρόκειται να γίνει η νέα, αγαπημένη σου σειρά στην πλατφόρμα.