Για δεκαετίες, η βιομηχανία ομορφιάς προσπαθούσε να εξαλείψει τους πόρους, είτε με σκληρά στυπτικά προϊόντα είτε βαριές συνθέσεις βprimer. Δέρμα χωρίς πόρους—αυτός ήταν ο στόχος.

Ωστόσο, υπάρχει μόνο ένα πραγματικό πρόβλημα: Δεν μπορείς πραγματικά να απαλλαγείς από έναν πόρο.

Όπως όλα δείχνουν ο στόχος είναι λάθος: δεν πρέπει να είναι να απαλλαγούμε από τους εμφανείς πόρους αλλά να τους φροντίσουμε σωστά.

Τι είναι οι πόροι;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τριχοθυλάκια. Αποτελούν τη βάση από την οποία αναπτύσσονται τα μαλλιά και οι τρίχες στο σώμα μας. Εκεί υπάρχουν επίσης οι σμηγματογόνοι αδένες.

Οι πόροι μας επιτρέπουν να ιδρώνουμε και να ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας. Είναι η δίοδος των φυσικών ελαίων για την επιφάνεια του δέρματός μας, προστατεύοντάς το και διατηρώντας το ελαστικό. Κι όμως, σπάνια αποδίδουμε στους πόρους μας την αναγνώριση που τους αξίζουν.

Κι ενώ μπορεί να πιστεύεις ότι το σμήγμα είναι η ρίζα του προβλήματός σου, να ξέρεις ότι χωρίς το σμήγμα, το δέρμα σου θα ήταν ένα ξηρό, ξεφλουδισμένο, ερεθισμένο, ένα χάος ερυθρότητας, ερεθισμού και φλεγμονής. Το σμήγμα παρέχει υγρασία, προστατεύει από την απώλεια υγρασίας και περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε που βοηθά στην προστασία από τη γήρανση.

Κάνε περισσότερα για τους πόρους σου

Βασιζόμενη στην επιτυχία του POREfessional primer που ελαχιστοποιεί τους πόρους, η Benefit παρουσίασε πρόσφατα μια πλήρη σειρά προϊόντων περιποίησης δέρματος, όλα αφιερωμένα στην υγεία των πόρων.

Διόρθωση: «Δεν είναι περιποίηση δέρματος, είναι περιποίηση πόρων», γράφουν τα ξένα Μέσα προβάλλοντας τη νέα σειρά. «Δεν προσπαθούμε να σβήσουμε τους πόρους. Θέλουμε πραγματικά να σας διδάξουμε πόσο σημαντικό είναι να φροντίζετε γι’ αυτούς» λένει οι άνθρωποι της Benefit.

Η συλλογή περιλαμβάνει προϊόντα για καθαρισμό, σύσφιξη και ενυδάτωση—κάθε προϊόν εστιάζει σε μια λύση και όχι σε ένα πρόβλημα.

Τα πρόσωπα που εμφανίζονται στις αφίσες και το υλικό που προωθεί τη σειρά, έχουν φρέσκο πρόσωπο, μη ρετουσαρισμένο. Μπορείς να διακρίνεις μία ελιά, ένα ψεγάδι και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν πόρους. Όπως είναι το δέρμα όλων μας δηλαδή.

Στην κατηγορία καθαρισμού της σειράς, υπάρχει ένα λάδι ντεμακιγιάζ που καθαρίζει απαλά τα υπολείμματα που φράζουν τους πόρους ενώ διατηρεί την ισορροπία της υγρασίας του δέρματος, καθώς και μια καθαριστική μάσκα αργίλου. Μετά από ένα μήνα τακτικής χρήσης, το 96% εκείνων που τη δοκίμασαν είπε ότι το δέρμα τους φαινόταν πιο καθαρό.

The POREfessional Deep Retreat Pore-Clearing Clay Mask

Προχωρώντας στη σύσφιξη και σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι πόροι δεν ανοίγουν και κλείνουν. Ωστόσο, το μέγεθός τους μπορεί να αλλάζει. Για παράδειγμα, η συσσώρευση υπολειμμάτων, νεκρών κυττάρων ή υπερβολικού σμήγματος μπορεί να δείχνει μεγαλύτερους τους πόρους. Επίσης μεγαλώνοντας, καθώς το δέρμα μας γίνεται πιο χαλαρό με την πάροδο του χρόνου, η βαρύτητα μπορεί να κάνει τους πόρους πιο εμφανείς. 

The POREfessional Good Cleanup Pore-Purifying Foaming Cleanser

Στη νέα σειρά θα βρεις επίσης ένας πολύ δροσερός αφρός-τόνερ με άλφα-υδροξυοξέα καθώς και εκχυλίσματα λεμονιού και yuzu για απαλή απολέπιση. Επίσης, με τον αφρό πλέον δεν σπαταλάς έξτρα βαμβάκι ή ό,τι άλλο υλικό χρησιμοποιούσες.

Και μετά υπάρχει: η Speedy Smooth μάσκα για λάμψη και ομοιόμορφη υφή σε μόλις πέντε λεπτά και το Smooth Sip, μια κρέμα τζελ με βάση το νερό που καθαρίζει τους πόρους και ενυδατώνει.

Οι πόροι θα φαίνονται μικρότεροι, και ξέρεις γιατί; Γιατί τώρα τους φροντίζεις. 

Ανακάλυψε ολόκληρη τη σειρά στο Sephora.gr.