Τα squats ή αλλιώς, τα γνωστά σε όλες μας, καθίσματα αποτελούν μία αρκετά περίπλοκη και δύσκολη άσκηση. Για αυτόν το λόγο, μάλιστα, οι περισσότεροι γυμναστές ζητούν από τους πελάτες τους να κάνουν αυτήν την άσκηση ώστε να δουν άμεσα και εύκολα αν υπάρχει κάποια δυσαρμονία ή ανισορροπία στη στάση και την ευθυγράμμιση τους.

O Caitlin Ritt, personal trainer και ιδρυτής του Sport Club/ στο LA, δήλωσε πως το πιο συχνό λάθος που βλέπει να κάνουν οι πελάτες του κατά τη διάρκεια των squats είναι να βάζουν πολύ βάρος στα δάχτυλα τους και να ανασηκώνουν τη φτέρνα τους. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να πονάνε τα γόνατα τους.

Ειδικοί, λοιπόν, επισημαίνουν πως αν θες να κάνεις σωστά τα καθίσματα και να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα στους γλουτούς σου, δεν πρέπει αφενός να στηρίζεις όλο το βάρος σου μπροστά, στα δάχτυλα του ποδιού, αφετέρου πρέπει να αποφεύγεις να ανασηκώνεις το πέλμα σου από το έδαφος. Με αυτόν τρόπο δε θα επιβαρύνεις τα γόνατα, τα ισχία και την πλάτη σου. Η λύση είναι στη σωστή κατανομή και εξισορρόπηση του βάρους σου κατά τη διάρκεια της κίνησης.

πηγή: fitnessmagazineblog.com