Με στόχο απευθείας τις καρδιές των κοριτσιών καθώς από το 2012 σχεδιάζει παπούτσια – ύμνους για το γυναικείο πόδι, η Sophia Webster με έδρα το Λονδίνο είναι σίγουρα μέσα στη λίστα των πιο αγαπημένων σχεδιαστών αξεσουάρ με απτή απόδειξη το πρόσφατο βραβείο που της απένειμε η βρετανική Vogue για το 2016, χρηματοδοτώντας την ακριβώς για να συνεχίσει να κάνει, εκείνη και η ομάδα της, αυτό που τόσο καλά ξέρει, να δίνει νέο νόημα στη λέξη κομψότητα, ή στη λέξη εκκεντρικότητα.

sophia-webster-4-custom

Είναι η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το βραβείο, και μάλιστα ανάμεσα σε ηχηρά ονόματα όπως τη δική μας Mary Katrantzou, τον Christopher Kane, τον Peter Pilotto αλλά και τον άλλοτε μέντορά της Nicholas Kirkwood, γεννημένη μόλις το 1985, αποφοίτησε από το Royal College of Art και το Ινστιτούτο Cordwainers και κατάφερε από το 2012, στην κυριολεξία από το μηδέν, να δημιουργήσει μία επωνυμία συνώνυμη της καλαισθησίας και μία εμπορική αξία της τάξης των 14.000.000$.

sophia-webster-3-custom

Διαθέτει σίγουρα τη σφραγίδα του καλλιτέχνη αφού τα χαρακτηριστικά της είναι συγκεκριμένα, δίχως να γίνονται βαρετά ενώ το επαναλαμβανόμενο πάτερν αναφορικά με τα παστέλ κερδίζει ακόμη και τις πιο «ροκ» ιδιοσυγκρασίες. Σήματα κατατεθέντα πλην των παστέλ και των ιδιαίτερων δεσιμάτων, η γνωστή πεταλούδα και το τακούνι. Παρότι οι δημιουργίες της περιλαμβάνουν από φλατ παπούτσια μέχρι σνίκερς, τα κομψά πέδιλα με το λεπτό τακούνι αποτελούν την κορυφαία της στιγμή. Η αγάπη της γι’ αυτό που κάνει φαίνεται από την ίδια τη σχεδιαστική της γραμμή, καθώς επιθυμεί να δώσει φτεράκια σε εκείνη που φοράει τα πέδιλά της, τη μεταμορφώνει σε νεράιδα, σε γυναίκα που ανά πάσα στιγμή έχει τη δυνατότητα να «πετάξει», να φύγει μακριά από ψηλά, πράγμα που αφενός δημιουργεί ένα φανταστικό οπτικό actual εφέ, αφετέρου τονίζει με καθαρότητα την άποψή της για την ανεξαρτησία που διαθέτει ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να διαθέτει κάθε γυναίκα.

sophia-webster-2

Υπερβολικά στην καθημερινότητα πλην όμως ιδανικά για ιδιαίτερες στιγμές, η Sophia Webster σχεδιάζει με μία ρομαντική εκκεντρικότητα που σταματά πολύ πριν γίνει εκκεντρικότητα για την εκκεντρικότητα. Με πρότυπό της την Gwen Stefani δεν γίνεται παρά να έχει ένα στυλ θηλυκό και παιχνιδιάρικο ταυτόχρονα. Έχοντας την τύχη να κάνει το πάθος της επάγγελμα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί στο feed της στο Instagram βλέπεις ήδη κορίτσια όπως η Kendall Jenner και γυναίκες όπως η Kate Hudson να την τιμούν φορώντας δημιουργίες της. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά στη νέα της σειρά «Wifey for Lifey», ιδιαιτέρως εάν ετοιμάζεσαι για το μεγάλο βήμα και ψάχνεις παπούτσια ή αξεσουάρ για τη μεγάλη μέρα.

sophia-webster-1-custom

Όσο για τις προσιτές, τηρουμένων των αναλογιών, τιμές του brand η ίδια έχει δηλώσει «Θέλω να είναι σε θέση να τα αγοράσει η μικρή μου αδερφή» και μόλις την αγαπήσαμε κάπως λίγο πιο πολύ.