Τα ΣΟΜΦ είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στυλ και ταυτόχρονα μια υπέροχη δηλαδή διαφορετικότητας για κορίτσια που αναζητούν κομμάτια ιδιαίτερα, ενίοτε εκκεντρικά αλλά πάντα κομψά και μοντέρνα. Με έμπνευση τη μουσική, τα χρώματα και με εμπειρία που τολμάει όμως νέα βήματα, η σχεδιάστρια των ΣΟΜΦ ξέρει να βασίζει στο δικό της μονοπάτι.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το brand και πως προέκυψε το brandname;

Σπούδασα fashion design στο Central Saint Martins και αργότερα απέκτησα εμπειρίες μέσα από διάφορες θέσεις. Θα μου μείνει αξέχαστη για παράδειγμα η συνεργασία που είχα με τον Christopher Kane. Έγινα η βοηθός του από την πρώτη του σεζόν και έτσι είχα την ευκαιρία να δω μπροστά στα μάτια μου όλο το στήσιμο και την εξέλιξη του brand του. Τα ΣΟΜΦ προέκυψαν από την ανάγκη μου να δημιουργήσω ένα δικό μου brand μαζί με τις φίλες μου και αργότερα να το τρέξω μόνη μου.

Ιδιαίτερα κομμάτια, με έντονα στοιχεία και ρούχα με μια δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα. Επιλέξατε το ύφος ή βγήκε αυθόρμητα έχοντας σαν πηγή τα δικά σας γούστα και προτιμήσεις;

Τα σχέδια μου είναι πάντα αυθόρμητα. Η αλήθεια είναι πως η μουσική που ακούω την εποχή που σχεδιάζω αποτελεί συνήθως την βασικότερη έμπνευση και παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της δουλειάς μου. Για παράδειγμα η καλοκαιρινή μου συλλογή λέγεται Spellbound και είναι επηρεασμένη από το ομώνυμο κομμάτι της Siouxsie Sioux, το Plissken Festival, την ιστορική ντισκοτέκ Rebound στην πλατεία Αμερικής αλλά και όλη την Athenian Goth σκηνή των 90᾽ς. Φυσικά οι παρέες και οι φίλες μου με επηρεάζουν εξίσου για την εκάστοτε συλλογή μου.

2

Πως είναι για εσάς το ιδανικό ΣΟΜΦ κορίτσι;

Eίναι ένα ανεξάρτητο κορίτσι χωρίς ηλικιακό περιορισμό, που τολμά να είναι ο εαυτός της και να εκφράζεται μέσω του στυλ και των ρούχων της. Η #somfette μου δεν είναι μία, αλλά πολλές διαφορετικές και έχουν έναν κοινό παρονομαστή: το στυλ!

Τι μπορούμε να δούμε στη καλοκαιρινή συλλογή και ποιες είναι οι τάσεις που θα λέγατε που σας ενέπνευσαν;

-health, -goth, -streetstyle και millenial αναφορών. Για μια ακόμη φορά έχω συμπεριλάβει τα prints, ενώ φέτος θα βρει κανείς αρκετό ροζ αλλά και κόκκινο. Νέα άφιξη στην συλλογή μου είναι και τα μαγιό!

1

Που μπορούμε να βρούμε τα κομμάτια ΣΟΜΦ;

Η συλλογή ΣΟΜΦ είναι διαθέσιμη μέσα από το ολοκαίνουριο e-shop: somfclothing.com