Νομίζω ότι σε κάθε γυναικείο καρπό υπάρχει ένα λαστιχάκι μαλλιών. Και σε κάθε αντρικό αντρικό καρπό, όταν αυτός ο καρπός πάει πακέτο με ένα κεφάλι με πλούσια κώμη. Είναι βολικό, ζεσταίνεσαι, τσακ έχεις το λαστιχάκι σου εύκαιρο. Κάνεις δουλειές και σε εμποδίζουν τα μαλλιά; Τσακ το λαστιχάκι σε πρώτη ζήτηση. Θέλεις να μακιγιαριστείς και πρέπει να τα πιάσεις; Τσακ, να το λαστιχάκι! Σκέψου να είσαι στο γυμναστήριο, να έχεις πάρει θέση να ξεκινήσεις το πρόγραμμά σου και να συνειδητοποιείς ότι δεν έπιασες τα μαλλιά και να μην έχεις το λαστιχάκι στον καρπό. Εμένα με πιάνει ένας πανικός όταν κοιτάζω το χέρι μου και λείπει το λαστιχάκι μου.

Κι όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή είναι η χειρότερη συνήθεια. Όχι επειδή σου δημιουργεί ψυχαναγκασμό όπως σε μένα (πού είναι το λαστιχάκι μου, γιατί δεν είναι στο χέρι μου;). Ούτε επειδή κόβει τη ροή του αίματος επειδή είναι πολύ σφιχτό (πριν μερικά χρόνια έτσι μου είχαν πει για να σταματήσω να το βάζω στον καρπό συνέχεια). Ο λόγος είναι πιο σοβαρός και δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό. Είναι σοβαρή πηγή μόλυνσης. Τα λαστιχάκια μαλλιών σπάνια έως ποτέ τα πλένουμε.

Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, τα βάζουμε-βγάζουμε από τα μαλλιά, τα πετάμε στην τσάντα, μας πέφτουν κάτω, τα παρατάμε όπου τύχει και μόλις τα ξαναβρούμε τα φοράμε, είτε στον καρπό είτε στα μαλλιά. Και όχι δεν χρειάζεται να τα πλύνουμε (σιγά μην βάλω στο πλυντήριο το λαστιχάκι, μόλις ξεχειλώσει ή το χάσω θα πάρω άλλο) κι έτσι συνεχίζουμε να τα χρησιμοποιούμε, συνεχίζουν να γεμίζουν βακτήρια και συνεχίζουμε να τα βάζουμε στον καρπό. Μόνο που αυτά τα βακτήρια περνούν στο δέρμα μέσα από τους πόρους και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή μόλυνση.

Για να είμαι ειλικρινής, συνεχίζω να φοράω τα λαστιχάκια μου στον καρπό. Δεν αλλάζεις από τη μια στιγμή στην άλλη συνήθεια τόσων χρόνων! Μόνο που τα αλλάζω πολύ συχνότερα.