Ο Sofia Coppola στάθηκε τυχερή μιας και η παραγωγή της νέας της ταινίας On the Rocks ολοκληρώθηκε λίγο πριν το lockdown. Γι’αυτό και η ίδια δεν επαναπαύτηκε και αποφάσισε να δημιουργήσει μια μίνι σειρά βασισμένη στο βιβλίο The Custom of the Country της Edith Warton.

H νέα σειρά The Custom of the Country θα είναι η δεύτερη συνεργασία της Sophia Coppola με την Apple TV+

Το συγκεκριμένο βιβλίο-έμπνευση για την Coppola, κυκλοφόρησε το 1913. Η συγγραφέας Edith Warton μερικά χρόνια αργότερα θα γινόταν η πρώτη γυναίκα με βραβείο Pulitzer. Στο βιβλίο, η Undine Spragg πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή. Και κυρίως μια υψηλότερη κοινωνική τάξη. Τη διακατέχει το πείσμα, η ομορφιά και τα φιλόδοξα σχέδια της για το μέλλον. Μέσα από γάμους, παράνομες σχέσεις αλλά και διαζύγια, τα όνειρα της θα βρουν αρκετά εμπόδια. Και καταλαβαίνει κανείς, ότι το διαζύγιο στις αρχές του 20ου αιώνα δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το καστ και την παραγωγή που ετοιμάζει η Sofia Coppola. Ξέρουμε μόνο ότι είναι ένα έργο που η ίδια αγαπά και πιστεύει πολύ. Θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε αν τελικά θα επιλέξει να παρουσιάσει μια ιστορία σε ιστορικό πλαίσιο ή αν θα τη φέρει στα σημερινά δεδομένα. Αν και η αναφορά στον 20ο αιώνα ίσως να κρίνεται απαραίτητη για να εξερευνηθεί το όλο ταμπού γύρω από τα διαζύγια. Μέχρι να έχουμε περισσότερες πληροφορίες, εσύ προλαβαίνεις να διαβάσεις και το βιβλίο.

Όλα τα covers τραγουδιών των ταινιών της Sofia Coppola σ' ένα playlist

Με αυτό τον τρόπο η Sofia Coppola γίνεται άλλη μια σκηνοθέτιδα ταινιών που θα δοκιμάσει να κάνει και μία σειρά

Πιο πρόσφατα, είδαμε τον Damien Chazelle να κάνει κάτι ανάλογο. Διατηρώντας την αγάπη του για τη μουσική, μετά το Whiplash και το LaLaLand, δημιούργησε τη σειρά The Eddy στο Netflix. Ολοένα και περισσότεροι βέβαια είναι και οι δημιουργοί που ετοιμάζουν σειρές για λογαριασμό της Apple TV+. Το δρόμο άνοιξε το Morning Show της Kerry Ehrin κι έπειτα πολλοί άλλοι ακολούθησαν. Όσο για την Sofia Coppola, εκείνη είπε συνοπτικά για τη νέα σειρά:

Η Undine Spragg είναι η αγαπημένη μου λογοτεχνική αντι-ηρωίδα και είμαι ενθουσιασμένη που θα τη φέρω για πρώτη φορά στην οθόνη

Featured Image: collider.com