Μια πρόταση aperitif ή early drink με βάση την πρώτη βότκα από σταφύλι! Οι μαλακές, φρουτένιες της νότες παντρεύονται ιδανικά με τη φρεσκάδα του βασιλικού και το ρόδι.

Θα χρειαστείς:  

40ml Ciroc 

25ml φρέσκος χυμός λεμονιού

20ml πετιμέζι

5 φύλλα βασιλικού

1 κουταλιά πέρλες ροδιού

Σόδα

Κουμ κουάτ (για γαρνιτούρα)

Πως θα το φτιάξεις: 

Σε σέικερ τοποθετούμε άφθονο πάγο και στη συνέχεια τη Ciroc vodka, το χυμό λεμονιού, το πετιμέζι και τα φύλλα βασιλικού. Ανακινούμε δυνατά για μερικά δευτερόλεπτα. Διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι τύπου κρασιού όπου έχουμε τοποθετήσει άφθονο πάγο. Ρίχνουμε μια κουταλιά φρέσκες πέρλες ροδιού και απογεμίζουμε με σόδα.

Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και κουμ κουάτ.

autumn-smash_ciroc_2

Λίγα λόγια για τη βότκα Ciroc

Η Vodka CÎROC™  κυκλοφόρησε το 2003. Σε αντίθεση με τις περισσότερες βότκες που παρασκευάζονται από δημητριακά, η CÎROC™ αποστάσσεται από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια, διαδικασία στην οποία οφείλεται και η πλούσια και πολύ απαλή επίγευση της. Δημιουργία του Master Distiller Jean-Sebastien Robicquet, η CÎROC™ αποστάσσεται πέντε φορές στο ιστορικό αποστακτήριο Distillerie de Chevanceaux στο γαλλικό Νότο. Ο Robicquet δημιούργησε μια εξευγενισμένη premium βότκα διαφορετική από όσες φτιάχνονται από δημητριακά και εκφράζει τον τρόπο ζωής της σύγχρονης ελίτ, που έχει μεγάλα όνειρα και γιορτάζει τις επιτυχίες της.  Το να ζει κανείς «στο σήμερα» βρίσκεται στην καρδιά της βότκας CÎROC™, περιλαμβάνοντας στιγμές πολυτέλειας και μοναδικών στιγμών και γεγονότων.

Ευχαριστούμε θερμά το 42 Barstronomy.Athens για τη φιλοξενία.

Φωτογραφίες: Μαρία Ειρήνη Μοσχονά