Μετά από ένα ανάλαφρο διάλειμμα που έκανες για χάρη του Bridgerton, ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στις παλιές καλές συνήθειες. Η αγάπη σου για τις καλές ιστορίες μυστηρίου δεν έφυγε ποτέ και όλοι ξέρουν ότι οι Σκανδιναβοί διαχειρίζονται καλύτερα αυτό το είδος. Να φταίει που έχουν ένα Jo Nesbo να τους προσφέρει συνεχώς ιστορίες που είναι ο ορισμούς του καλοφτιαγμένου μυστηρίου; Ίσως. Παρακάτω θα βρεις μερικές σειρές που ίσως να σου έχουν ξεφύγει στο Netflix και σίγουρα θα κρατήσουν το ενδιαφέρουν σου αμείωτο.

Quicksand

Η συγκεκριμένη σειρά είναι η καταλληλότερη για μία ομαλή εισαγωγή στο scandi-noir είδος. Η 18χρονη Maja κατηγορείται για δολοφονία μετά από μία σειρά πυροβολισμών στο σχολείο της στη Στοκχόλμη. Το αγόρι της, η εφηβεία και οι δύσκολες οικογενειακές σχέσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την ιστορία.

Borgen

Ένα πολιτικό θρίλερ με επίκεντρο τη Δανία και την πολιτικό Birgitte Nyborg, που ξαφνικά εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό που παρακολουθούμε είναι πώς η εξουσία έχει τη δύναμη να αλλάξει τον άνθρωπο και τις αξίες του. Σε σημείο που κανείς δε φαντάζεται.

Young Wallander 

Σε αυτή τη σειρά, ο Kurt Wallander έχει μόλις αποφοιτήσει από τη σχολή αστυνομίας και αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεση. Η ιστορία αυτή αποτελεί prequel για τη βρετανική σειρά Wallander που επίσης βασίζεται σε σκανδιναβικό βιβλίο. Στη νέα αυτή σειρά που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix μαθαίνουμε για την αρχή της καριέρας του μεγάλου επιθεωρητή και τα πράγματα που τον στιγμάτισαν.

Fallet

Αν σου πέφτουν βαριές τόσες πολλές δολοφονίες και εξαφανίσεις στη μικρή οθόνη, μπορείς να στραφείς στο Fallet. Η συγκεκριμένη σειρά αφορμάται από τα κλασικά σκανδιναβικά αστυνομικά δράματα, χαράσσει όμως τη δική της πορεία στο είδος. Συνδυάσει την κωμωδία με την αγωνία, χαρίζοντας αρκετές στιγμές γέλιου με έξυπνα αστεία. Το μυστήριο, όμως, πάντα καραδοκεί.

Deadwind

Εδώ η ντετέκτιβ Sofia Karppi έχει να πολλά ανοιχτά μέτωπα. Πρέπει να αντιμετωπίσει τον ξαφνικό χαμό του άντρα της, την ανατροφή των δύο παιδιών της ενώ παράλληλα δουλεύει, το νέο συνάδελφο στη δουλειά και μία ιστορία εξαφάνισης.

Borderliner

Σε αυτή τη σειρά, ο αστυνομικός Nikolai Andreassen εμπλέκεται σε μία ιστορία αυτοκτονίας όταν τοποθετεί ο ίδιος στοιχεία που αθωώνουν τον μικρό του αδερφό, Lars. Αργότερα οι δυο τους θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να βγουν από όλο αυτό.