Οι περισσότερες συνταγές για κρέπες δίνουν περίπου 22 έως 24 κρέπες, κάτι που δεν είναι ακριβώς βολικό και έναν άνθρωπο που θέλει να φάει πρωινό μόνος του.

Απαιτείται λίγη προσπάθεια. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τέσσερα υλικά — αλεύρι, βούτυρο, γάλα, αυγό — και ένα σύρμα. Η απλότητα της συνταγής την κάνει επίσης κατάλληλη για ένα πρωινό καθημερινής.

Μπορείς πάντα να απολαύσεις τις κρέπες σου γλυκές, πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού ή με μια κουταλιά γιαούρτι και φρέσκα μούρα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις από πάνω ένα τηγανητό αυγό και φρέσκα μυρωδικά, αν θέλεις κάτι αλμυρό.

Τέλος, σημείωσε ότι αυτές οι κρέπες δεν είναι μόνο για πρωινό. Μπορείς να τα φτιάξεις όποτε έχεις διάθεση, είτε είναι 7 π.μ. είτε 10 μ.μ.

Tι θα χρειαστείς:

1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

1/4 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα

1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

1 αυγό

λίγο αλάτι

Πώς θα τις φτιάξεις:

Χτύπησε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ για ένα λεπτό μέχρι να αφρατέψει – ο κρόκος και τα ασπράδια πρέπει να ενωθούν πλήρως. Στη συνέχεια, υπολόγισε μιάμιση κουταλιά της σούπας από το χτυπημένο αβγό.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το αυγό και το αλάτι.

Χτύπησε τα υλικά μαζί μέχρι να μην μείνουν καθόλου σβώλοι.

Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αλείφοντας το τηγάνι με λίγο βούτυρο.

Ρίξε 3 με 4 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη στο κέντρο του τηγανιού και γύρισε το τηγάνι ώστε να καλύψει τον πάτο του. Ψήσε την κρέπα για 45 δευτερόλεπτα μέχρι το κέντρο της κρέπας να αρχίσει να φαίνεται στεγνό.

Με μια σπάτουλα γύρισε την κρέπα και μαγείρεψε για 15 έως 20 δευτερόλεπτα ακόμη μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Εάν η κρέπα σου έχει κακοσχηματιστεί, δεν πειράζει. Η κρέπα σου έχει τον δικό της χαρακτήρα!

Δίπλωσε την κρέπα στη μέση και μετά ξανά για να δημιουργήσεις μικρά λαχταριστά τρίγωνα. Επανάλαβε με την υπόλοιπη ζύμη και σέρβιρε όσο είναι ζεστές.