Μπορείς να απαντήσεις με σιγουριά για όλες τις beauty απορίες σου; Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε SPF προστασία ανεξάρτητα της ηλιοφάνειας και της εποχής. Αντίστοιχα όλοι ξέρουμε ότι η κρέμα ματιών μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για τα πρηξίματα γύρω από τα μάτια αν την κρατάμε στο ψυγείο, όμως είσαι βέβαιη για την ισχύ όλων των κανόνων ομορφιάς;

Ζητήσαμε τη βοήθεια της Αγγελικής Αργύρη, Αισθητικού-Κοσμητολόγου και Επιστ. Διευθύντριας του Ινστιτούτου Skin Matters για να βάλουμε σε τάξη όλα εκείνα που ακούμε εδώ και χρόνια.

Βάζουμε σε τάξη τις 8 πιο συνηθισμένες απορίες μας για την περιποίηση της επιδερμίδας μας

#1. Οι πόροι ανοίγουν και κλείνουν

Οι πόροι είναι τα στόμια του δέρματος και απο εκεί πραγματοποιείται η άδηλη αναπνοή του. Όταν πλένουμε το πρόσωπο μας ανοίγουν οι πόροι για να καθαρίσουμε βαθιά και έπειτα, με την χρήση σωστού προϊόντος επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.

#2. To junk food δημιουργεί σπυράκια

Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη έρευνα που να πιστοποιεί ότι το junkfood επιδεινώνει την κατάσταση της ακμής. Από την άλλη, μια σωστή ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει θετικά στην καταπολέμηση της.

#3. Oι λάμψεις ταιριάζουν μόνο σε νεανικά πρόσωπα

Όλα τα πρόσωπα έχουν σημεία τα οποία μπορούμε μέσω των λάμψεων να τα αναδείξουμε ή αντίστοιχα, μέσω των σκιάσεων να τα κάνουμε λιγότερο εμφανή. Έχοντας πάντα στο μυαλό την ιδανική μαθηματική συμμετρία του προσώπου εργαζόμαστε ανάλογα στον κόσμο των φωτοσκιάσεων.

#4. Όσο πιο ακριβό το προϊόν τόσο καλύτερα

Αυτό σαφώς αποτελεί έναν τεράστιο μύθο. Η άλλη μεριά της εξίσωσης όμως, (όσο πιο φθηνό το προϊόν τόσο πιο κακής ποιότητας), ισχύει πέρα ως πέρα. Συμπέρασμα; Συμβουλεύσου την ειδικό.

#5. Οι ασκήσεις για το πρόσωπο σφίγγουν την επιδερμίδα

Μπορούν κάποιες ασκήσεις, αν πραγματοποιηθούν σωστά όντως να γυμνάσουν το μυικό του προσώπου, όμως επειδή στην πλειονότητα τους καταλήγουν να εκτελούνται οι ασκήσεις λάθος, έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία πρόωρης ρυτίδωσης. Γι’αυτό προσοχή.

#6 Δεν πρέπει να σπας ένα σπυράκι

Πέρα ως πέρα αληθινό statement! Ακροβατείς μεταξύ μόλυνσης και σημαδιού. Ποτέ τα χέρια στο πρόσωπο.

#7 Τα μαντηλάκια καθαρισμού κάνουν ακριβώς την ίδια αποτελεσματική δουλειά με τα cleansers

Όχι! Δεν κάνουν την ίδια δουλειά με ένα σωστό καθαριστικό προσώπου, το οποίο παράλληλα θα ενυδατώσει και θα σεβαστεί το pH της επιδερμίδας σου. Σεβάσου το δέρμα σου και θα σε σεβαστεί και εκείνο.

#8 Μην χρησιμοποιείς ενυδατικά προϊόντα αν έχεις λιπαρό δέρμα

Μύθος! Ακόμα και τα πιο λιπαρά δέρματα έχουν ανάγκη υγρασίας στο δέρμα. Συμβουλεύσου τον ειδικό για να  βρει το κατάλληλο για το δικό σου δέρμα.

Συμπέρασμα: Μην ακολουθείς κανόνες για τους οποίους δεν είσαι σίγουρη. Φρόντισε το δέρμα σου με τη συμβολή και την βοήθεια των ειδικών και για όποια απορία ή δισταγμό έχεις ρώτησε την αισθητικό ή τη δερματολόγο σου.
featured photo: Photographed by Ben Hassett, Vogue, March 2018