Όταν μπαίνεις για πρώτη φορά στο νέο σου διαμέρισμα σου φαίνονται όλα ιδανικά, ωστόσο όταν φύγει ο πρώτος ενθουσιασμός καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η πικρή αλήθεια για τη ζωή στο ενοίκιο είναι ότι τα περισσότερα διαμερίσματα είναι παλιακά, άνοστα και απρόσωπα. Επειδή ακριβώς το σπίτι αυτό δεν μας ανήκει τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να κάνουμε δραστικές αλλαγές. Ειδικά αν έχουμε “περίεργο” ιδιοκτήτη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγουμε την ανάγκη που έχουμε για να το διακοσμήσουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να το νιώσουμε πραγματικά σαν το σπίτι μας;

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν τη ζωή στο ενοίκιο λίγο καλύτερη. Αγαπητοί ιδιοκτήτες #sorrynotsorry.

Τα πόμολα

coatshomes.com/

Σε ντουλάπια κουζίνας, στις ντουλάπες των υπνοδωματίων, οπουδήποτε δεν σου αρέσουν άλλαξε τα! Αν τα πόμολα που υπάρχουν στο διαμέρισμα είναι βαρετά και παλιά, μπορείς πολύ εύκολα να τα αλλάξεις. Αμέσως θα δεις τη διαφορά και την αλλαγή μέσα στο χώρο σου. Αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα άλλαξε και τους διακόπτες. Να θυμάσαι όμως να κρατήσεις σε ένα μικρό κουτάκι οτιδήποτε αλλάξεις ώστε να μην μπορεί κανείς να σου πει τίποτα.

Στο μπάνιο σου

homestolove.com.au

Συνήθως οι ιδιοκτήτες δεν αλλάζουν τις μπαταρίες εκτός αν είναι τελείως χαλασμένες. Για να μην νιώθεις, λοιπόν, κάθε φορά που κάνεις ντους ότι σε ψεκάζουν με το λάστιχο, άλλαξε τη μπαταρία του. Η μπαταρία του ντους μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο χώρο σου προσθέτοντας του μια δόση πολυτέλειας. Επένδυσε σε μια κεφαλή ντους βροχής, η οποία όταν τοποθετείτε στην τέλεια γωνία των 180 μοιρών το νερό κατεβαίνει ομοιόμορφα πάνω από το κεφάλι και τους ώμους σου. Αν κλείσεις τα μάτια σου εκείνη την ώρα θα νιώσεις πραγματικά ότι είσαι σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Οι κουρτίνες

homebunch.com

Τα περισσότερα σπίτια πάνε πακέτο με παλιές κουρτίνες, ρολά και περσίδες. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, σε περίπτωση που δεν σου αρέσει άλλαξε το. Προτίμησε κουρτίνες σε ουδέτερα χρώματα ή ξύλινες περσίδες που μπορείς να τις πάρεις μαζί και στο επόμενο σπίτι σου.

Τα φωτιστικά

lightology.com

Από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε ένα χώρο. Ο φωτισμός, όπως έχουμε ξαναπεί μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Είναι πολύ προσωπικό κομμάτι για αυτό το λόγο οι ιδιοκτήτες επιλέγουν συνήθως κάτι απλό και ξεχασμένο. Το κομμάτι που θα επιλέξεις πρέπει να σε κάνει χαρούμενο και να δίνει στο χώρο την αίσθηση που εσύ θέλεις. Σου προτείνουμε να πειραματιστείς με διαφορετικά είδη φωτιστικών, με πορτατίφ, επιδαπέδια αλλά και κρυφούς φωτισμούς. Να θυμάσαι ότι αν αποφασίσεις να αλλάξεις σπίτι ότι διαλέξεις μπορείς να το πάρεις μαζί σου.

Gallery wall

anthropologie.com

Κάθε σπίτι ανεξάρτητα από το αν ανήκει σε κάποιον ή αν το νοικιάζει κάποιος, καλό θα είναι να διαθέτει έναν gallery wall. Δεν είναι μόνο διασκεδαστικό να φτιάξεις κάτι τέτοιο, είναι και δημιουργικό. Αν έχεις 10 κορνίζες με φωτογραφίες, αφίσες και ζωγραφιές δημιούργησε ένα τοίχο όπου θα είναι η αντανάκλαση της προσωπικότητας σου.

Χρώμα όπου μπορείς

article.com

Δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση τους τοίχους αφού μιλάμε για ενοίκιο. Όμως αν σου αρέσει το χρώμα μπορείς να το βάλεις σε αξεσουάρ, διακοσμητικά, ριχτάρια, μαξιλάρια, χαλιά, έπιπλα, φυτά, βάζα και γενικά όπως βλέπεις σε αυτό το κομμάτι έχεις άπειρες επιλογές. Όλα τα παραπάνω είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δώσεις την προσωπική σου πινελιά μέσα στο σπίτι. Επίσης τα φυτά μέσα στο χώρο είναι μια πολύ ωραία ιδέα, που δίνει χρώμα και σε φέρνει πιο κοντά στη φύση.