Οι πιθανότητες λένε ότι κάνεις έστω ένα από τα παρακάτω μικρά «λάθη» στην καθημερινότητα σου, με αποτέλεσμα να σου προσδίδουν κάποια επιπλέον χρόνια. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θέλεις για κανένα λόγο και παρακάτω θα δεις ποια είναι:

Στέγνωμα μαλλιών

Η συνήθεια να το ρυθμίζεις από την αρχή στη πιο ζεστή σκάλα, με αποτέλεσμα η αυξημένη θερμότητα να δημιουργεί σπάσιμο στην τρίχα οπότε και αραίωση μαλλιών σε βάθος χρόνου. Η χαμηλότερη θερμότητα και η απόσταση από το σεσουάρ θα βοηθήσει να επανορθώσεις. (αλήθεια, είναι τόσο εύκολο!)

Βραδινό σνάκ

Κριτσίνια, μπισκότα, πατατάκια και μικρά και δήθεν «αθώα» σνακ που συνηθίζεις να επιλέγεις το βράδυ βλέποντας ταινία ή διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Ο επεξεργασμένος υδατάνθρακας και η ζάχαρη –από την στιγμή που δεν μπορούμε να τα «κάψουμε» ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα μας και σε συνδυασμό με τις λιποπρωτείνες, καταλήγουν στο κολλαγόνο κάτω από το δέρμα μας. Το αποτέλεσμα είναι μικρές ρυτίδες και μόνο αν αντικαταστήσεις τα σνακ σου με ξηρούς καρπούς, γιαούρτι και φαγητά με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη θα τις αποφύγεις.

Η σφιχτή κοτσίδα

Και όποιο παρόμοιο χτένισμα. Τραβάς πολύ τα μαλλιά σου για να μείνουν ίσια, με αποτέλεσμα να «κουράζεις» τις ρίζες τους και να σπάνε, το ίδιο ισχύει και με το λαστιχάκι που το σφίγγεις προκειμένου να μην πετάει καμία ανεπιθύμητη τρίχα. Με αυτό τον τρόπο η τρίχα σου κόβεται και ζορίζεις λίγο περισσότερο το τριχωτό της κεφαλής μας, κάτι που οφείλουν την υπαρξή τους και οι ημικρανίες. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις το trend με τις πιο χαλαρές κοτσίδες, τις γαλλικές πλεξούδες ή να στερεώνεις με πιο απλά λαστιχάκια τύπου bobble.

Το τρίψιμο των ματιών

Συνήθεια κυρίως που είναι συνδυασμένη με βράδυ, μετά από μια πολύ κουραστική ημέρα. Κατά το τρίψιμο αρχικά, μπορεί να σπάσουν οι βλεφαρίδες σου και να φαίνονται λιγότερες ενώ μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στο κάτω βλέφαρο, κάνοντάς σε να φαίνεσαι κουρασμένη. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κοιτάξεις ένα αντικείμενο που βρίσκεται δεξιά ή αριστερά σε κοντινή απόσταση για 20 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε κάθε 20 λεπτά, αν χρειαστεί.

Οι ανάμεικτοι χυμοί

Οι “καλοί” χυμοί, και κυρίως ο ανάμεικτος με φρούτα διαθέτει μεγάλη ποσότητα σε φρουκτόζη, η οποία αν και φυσική εξακολουθεί να περιέχει ζάχαρη. Η προσθήκη ζάχαρης στην καθημερινότητα σου μπορεί να θαμπώσει το δέρμα και να ανεβάσει την γλυκόζη σου χωρίς να το καταλάβεις. Μείωσε αυτούς τους χυμούς, αν σου έχουν γίνει συνήθεια, αντικαθιστόντας με φυσικό χυμό πορτοκάλι, με γκρειπ φρούτ και λεμόνι/μανταρίνι.