Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι το να είσαι ελεύθερη το καλοκαίρι είναι κάτι το υπέροχο. Πηγαίνεις διακοπές με τις φίλες σου, βγαίνεις κάθε βράδυ, μεθάς από το μεσημέρι στη παραλία και το βράδυ συναντάς ωραίους Ιταλούς στο νησί. Κάπως μαγικά, όταν αρχίζουν να μπαίνουν τα πρώτα κρύα, αυτή η αίσθηση φεύγει. Οι ωραίοι Ιταλοί τρώνε τιραμισού στη πατρίδα τους παρέα με ωραίες Ιταλίδες και εσύ μεθάς μόνη σου στο σπίτι Παρασκευή βράδυ. Όσο πλησιάζουν οι γιορτές αυτή η αίσθηση ότι θα μείνεις μόνη στο κόσμο και ότι η αδελφή ψυχή σου έχει χαθεί στο δρόμο σε κατακλύζει. Ε λοιπόν θα θέσουμε ένα όριο σε αυτό. Πάρε μερικές ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις παρακάτω:

1. Επικεντρώσου στο τώρα Τι νόημα έχει να ανησυχείς για το τι θα κάνεις σε 20 χρόνια από τώρα; Το ότι τώρα είσαι single δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα περνάς μοναχικά Χριστούγεννα στα 70 παρέα με γάτες. Μη γίνεσαι παρανοϊκή, μη φρικάρεις, σκέψου ότι αυτή είναι μία μόνο φάση στη ζωή σου, όχι το μοτίβο όλης σου της ζωής.

2. Μίλα για αυτό Σε περίπτωση που νιώθεις πολύ βαριά μέσα σου την έλλειψη μιας σχέσης, σκέψου να μιλήσεις για αυτό με κάποιον ειδικό. Καμιά φορά οι κατά τα άλλα αγαπημένοι μας φίλοι δεν μπορούν να πουν τις σωστές κουβέντες τη σωστή στιγμή. Και είναι οκ αυτό. Το να μιλήσεις ανοιχτά σε κάποιον για τους προβληματισμούς σου μόνο καλό μπορεί να σου κάνει, ενώ στη πορεία μπορεί να ανακαλύψεις βαθύτερα πράγματα για εσένα και τις σχέσεις σου που ίσως δεν ήξερες.

3. Πέρνα χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σου Το ότι δεν έχεις σχέση δεν σημαίνει ότι είσαι μόνη. Είναι εξαιρετικά λάθος να σκέφτεσαι έτσι, διότι όχι, η σχέση δεν είναι το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μας. Οι πραγματικά δικοί σου άνθρωποι είναι οι γονείς, τα αδέλφια, οι κολλητοί σου. Ειδικά τις μέρες των γιορτών προσπάθησε να περάσεις ποιοτικό χρόνο μαζί τους, αγόρασέ τους μικρά δωράκια που ξέρεις πως θα τους ενθουσιάσουν, δείξε τους την αγάπη σου.

4. Απομυθοποίησέ το Διότι αγαπητή ποιός σου είπε ότι το να περνάς γιορτές με ταίρι είναι είτε ωραίο είτε εύκολο; Το Love Actually πιθανότατα. Η πραγματικότητα διαφέρει ελαφρώς. Όμορφα περνάνε όσοι έχουν μία όμορφη και υγιή σχέση. Αυτοί περνούσαν όμορφα και πριν τις γιορτές, θα συνεχίσουν να περνάνε και μετά. Και αυτοί είναι ένα αρκετά μικρό ποσοστό. Όλοι οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να περνάνε όπως πριν, plus δύο σειρές φωτάκια.