newlove

Έχεις μείνει μόνη σου για καιρό, ούτε που θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες τους χτύπους της καρδιάς να ανεβάζουν τέμπο στη θέα κάποιου και το μυαλό να κάνει όνειρα με τους δυο σας αγκαλιά μπροστά από ένα τζάκι ανταλλάζοντας λόγια αφοσίωσης και ευγνωμοσύνης.

Τα έκανες πολύ συχνά κάποτε αυτά τα όνειρα αλλά θες οι απογοητεύσεις, θες η απομυθοποίηση του έρωτα, είχες μπει σε μια διαδικασία αποδοχής μιας πραγματικότητας όπου εσύ θα είσαι αγκαλιά με τη γάτα σου στο καναπέ, όπου το μόνο που θα χάιδευες θα ήταν το μαλακό της τρίχωμα και το μόνο που θα άκουγες θα ήταν το νιαούρισμα ικανοποίησης από το συμπαθές τετράποδο.

Όταν όμως ξαφνικά ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα από εκεί που δεν το περιμένεις, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό, τι κάνεις; Πόσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο που έχει αποδεχθεί τη single κατάστασή του να ξαναμπεί στη φάση αναμονής τηλεφώνου και ανυπομονησίας μέχρι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε;

# Για αρχή θα πρέπει να είναι κάποιος που να αξίζει το χρόνο και την ψυχική σου ηρεμία για να ασχοληθείς. Στην πληθώρα μνηστήρων που κυκλοφορούν εκεί έξω, μόνο ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει πραγματικά μπορεί να σε κάνει να του δώσεις το δικαίωμα και τη δυνατότητα να το κάνει.

# Θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που από πολύ νωρίς θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, που αυτά που λέει θα τα κάνει, από το « θα σου τηλεφωνήσω όταν σχολάσω» μέχρι το «έμαθα για μια νέα παράσταση που ανεβαίνει που είμαι σίγουρος ότι θα σου αρέσει, θα πάρω να κλείσω εισιτήρια να πάμε αν θες». Με λίγα λόγια, άνθρωπος και των λόγων και των πράξεων.

# Θα πρέπει να σου δώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να προσαρμοστείς. Ένας ώριμος ενήλικας μπορεί να κατανοήσει ότι όταν μένει κάποιος μόνος για καιρό, έχει αναπτύξει τρόπους αυτοπροστασίας και αυτοολοκλήρωσης προκειμένου να είναι σε θέση να καλύπτει με ιδίους πόρους τις ανάγκες του. Ο άνθρωπος που σε γνωρίζει σε τέτοια φάση, θα πρέπει να έχει την αντίληψη όπως και τη συναισθηματική ωριμότητα ότι θέλεις τον χρόνο σου για να μπεις από το mood καναπές – γάτα σε mood φλοκάτη – τζάκι- αυτός, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Αυτά όσον αφορά εκείνον, όσον αφορά εσένα και τη δυνατότητα να αφήσεις τη single πίσω σου, να θυμάσαι:

# Για αρχή θα πρέπει να το θες πραγματικά. Όσο καλά δηλαδή και αν είσαι μόνη σου, να θες και να σου λείπει η σχέση και η συντροφικότητα. Αν διανύεις μια περίοδο μοναχικότητας για τους δικούς σου λόγους, δεν υπάρχει λόγος να το δοκιμάσεις. Θα χάσετε και οι δύο χρόνο, εσύ θα ξεβολευτείς από την κατάσταση που έχεις αποδεχθεί και ο άλλος θα προσπαθεί να σε κάνει να θες κάτι για το οποίο δεν είσαι ακόμα έτοιμη.

# Θα πρέπει να είσαι ειλικρινής. Να εξηγήσεις από νωρίς ότι έχεις καιρό να κάνεις σχέση, ότι έχεις φτιάξει τη ζωή σου με έναν τρόπο που χωράει εσένα μόνο και ότι αν και θες πολύ να του δημιουργήσεις και τον δικό του χώρο μέσα σε αυτήν, θα πρέπει να έχει την κατανόηση να σου δώσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να επεξεργαστείς τα νέα δεδομένα που φέρνει στην καθημερινότητά σου.

# Θα πρέπει να κρατήσεις κάτι από τον single εαυτό σου. Εν ολίγοις μην πέσεις με τα μούτρα,  μη βιαστείς να ξεχάσεις όλα αυτά για τα οποία ήσουν ευτυχισμένη με τον εαυτό σου πριν από αυτόν, προκειμένου να αποδείξεις σε όλους και σε εσένα με πόση μεγάλη επιτυχία πηδάς από το ένα relationship status στο άλλο. Κανείς μας, ούτε ο πιο έμπειρος στις σχέσεις δεν μπορεί να το κάνει αναίμακτα, χωρίς κόστος χρόνου, συναισθημάτων και νεύρων.

Δώσε χρόνο και στους δυο σας, αλλά κυρίως σε εσένα. Μην ξεχνάς όλα εκείνα για τα οποία δούλεψες μόνη σου και όλες εκείνες τις ενδοσκοπήσεις που έκανες για να σε γνωρίσεις και να σε αγαπήσεις. Φυσικά μια υγιής και λειτουργική σχέση είναι από τα πιο όμορφα πράγματα που μπορούν να μας συμβούν, αλλά μην αφήνεις πίσω εσένα για να μπει μπροστά σου κάποιος άλλος. Άφησε πίσω τη single ζωή σου, όχι τον εαυτό σου.