Πολλές από εμάς -εκείνες με ευαίσθητα μάτια- αναλογίζονται την αίσθηση ξηρότητας, φαγούρας και ερεθισμού που συχνά συντροφεύει ένα πιο έντονο μακιγιάζ ματιών.

Αν κι εσύ έχεις ευαισθησία στα μάτια, πιθανότατα αποφεύγεις τις σκιές και τα περίτεχνα eye looks. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο, αφού υπάρχουν τρόποι για να φορέσεις τις σκιές που αγαπάς κι ας έχεις ευαισθησία στα μάτια.

Δες παρακάτω 8 συμβουλές για να επιλέξεις και να εφαρμόσεις σωστά τις σκιές στα ευαίσθητα μάτια σου.

Πρώτον, απόφυγε προϊόντα που περιέχουν parabens, BAK και φορμαλδεΰδη καθώς και τα 3 συστατικά μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια σου. Δεύτερον απόφυγε το glitter σε ελεύθερη μορφή.

Εάν σου αρέσει το look με glitter στα μάτια, αξίζει να προτιμήσεις μια σκιά σε υγρή ή κρεμώδη μορφή. Είναι καλύτερο όμως να αποφύγεις το glitter σε ελεύθερη μορφή καθώς μπορεί τα ψήγματα του να μπουν μέσα στα μάτια σου, ερεθίζοντας τα.

Απόφυγε σκιές με άρωμα

Όπως και στο πρόσωπο, το άρωμα στις σκιές ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμό. Γι’ αυτό, επίλεξε σκιές ματιών χωρίς άρωμα.

Προτίμησε σκιές σε κρεμώδη μορφή

Οι κρεμώδεις σκιές αποτελούν μια πιο σίγουρη επιλογή σε σχέση με τις σκιές σε πούδρα, αφού δεν υπάρχει ρίσκο του να μπουν ψήγματα της σκιάς στα μάτια σου, προκαλώντας ερεθισμό. Επίσης, μπορείς να τις εφαρμόσεις είτε με ένα απαλό πινέλο για τα μάτια είτε απλά με τα δάχτυλα σου.

Εφάρμοσε τις σκιές σε μορφή πούδρας με προσοχή

Εάν δεν είσαι έτοιμη να αποχωριστείς τις αγαπημένες σου σκιές σε μορφή πούδρας, τουλάχιστον εφάρμοσε τες με προσοχή. Αφού πάρεις λίγο προϊόν με το πινέλο σου, τίναξε το ελαφριά για να φύγει το περίσσιο προϊόν.

Έπειτα, εφάρμοσε τη σκιά με αργές, απαλές κινήσεις, κρατώντας τα μάτια σου κλειστά. Έτσι θα μειώσεις το ενδεχόμενο να μπει προϊόν στα μάτια σου.

Απόφυγε να εφαρμόσεις σκιά στην εσωτερική γραμμή του ματιού

Παρόλο που πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, είναι προτιμότερο να αποφύγεις την τοποθέτηση σκιάς στην εσωτερική γραμμή του ματιού αν έχεις ευαισθησία.

Κράτα τα πινέλα μακιγιάζ σου καθαρά

Το συχνό πλύσιμο των πινέλων σου είναι καίριας σημασίας για τη μείωση ερεθισμών.

Αφαίρεσε το μακιγιάζ σου στο τέλος της μέρας

Η σωστή και ολοκληρωμένη αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητη στο τέλος της ημέρας. Όσο κι’ αν νιώθεις το κρεβάτι σου να σε καλεί, είναι σημαντικό να αφαιρέσεις κάθε υπόλειμμα μακιγιάζ από το δέρμα και τα μάτια σου πριν πας για ύπνο. Χρησιμοποίησε ένα προϊόν για απαλό καθαρισμό με βαμβακερά μαντηλάκια για να καθαρίσεις καλά το δέρμα χωρίς να ερεθίσεις την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Δες τις ωραιότερες φθινοπωρινές παλέτες για φέτος:

Pro Desert Romance Slim Eyeshadow Palette, Catrice
 
The Pure Nude Eyeshadow Palette, Catrice
 
The Hot Mocca Eyeshadow Palette, Catrice
 
5 In A Box Mini Eyeshadow Palette, Catrice