Ανεξάρτητα από το αν προτιμάς έντονο ή φυσικό μακιγιάζ, η μάσκαρα είναι ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια κάθε look.

Μάλιστα, η πληθώρα επιλογών – αδιάβροχη, χρωματιστή ή φόρμουλα με θεραπεία ενίσχυσης των βλεφαρίδων – εξασφαλίζει ότι υπάρχει η ιδανική μάσκαρα για όλους.

Η τέλεια εφαρμογή της, όμως, παραμένει συχνά ένα άλυτο μυστήριο. Αν λοιπόν είσαι έτοιμη για next-level βλεφαρίδες, συνέχισε να διαβάζεις!

Το κόλπο με το κουτάλι

Αν δεν έχεις ψαλίδι βλεφαρίδων, μην ανησυχείς. Μπορείς να στραφείς στο αγαπημένο σου κουτάλι (ναι, καλά διάβασες). Ξεκίνα θερμαίνοντας το με το πιστολάκι των μαλλιών για 10-15 δευτερόλεπτα, περιστρέφοντας το για ομοιόμορφη διασπορά της θερμότητας.

Στη συνέχεια, ακούμπησε το στο πίσω μέρος της παλάμης σου για να βεβαιωθείς ότι η θερμοκρασία είναι ασφαλής για την περιοχή των ματιών. Έπειτα, ευθυγράμμισε την άκρη του κουταλιού ακριβώς πάνω από την πάνω γραμμή των βλεφαρίδων, με την κοίλη πλευρά προς τα κάτω.

Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σου, πίεσε ελαφρά τις βλεφαρίδες πάνω στο κουτάλι. Κράτησε τες για 5-10 δευτερόλεπτα και απόλαυσε τις ανασηκωμένες βλεφαρίδες σου!

Θερμαινόμενο ψαλίδι βλεφαρίδων

Όπως είναι αναμενόμενο, ένα καλό ψαλίδι βλεφαρίδων θα προσφέρει την καλύτερη και μεγαλύτερης διάρκειας μπούκλα. Αλλά όταν θες πραγματικά εντυπωσιακές βλεφαρίδες δοκίμασε το εξής.

Ακολουθώντας την παραπάνω την διαδικασία, κάνε τα ίδια βήματα με το ψαλίδι βλεφαρίδων. Ακόμη, κράτα το ανοιχτό καθώς το θερμαίνεις με το πιστολάκι για να πάει περισσότερη θερμότητα στην κορυφή.

Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το όπως συνήθως, στοχεύοντας να φτάσεις όσο πιο κοντά στη ρίζα γίνεται, χωρίς κίνδυνο να τσιμπηθείς.

Το κόλπο της πιστωτικής κάρτας

Αν κάθε φορά που βάζεις μάσκαρα το πάνω σου βλέφαρο γίνεται μαύρο, αυτό το κόλπο είναι για εσένα. Αρχικά, θα χρειαστείς μια παλιά πιστωτική ή επαγγελματική κάρτα, καθώς χρειάζεσαι κάτι πιο ανθεκτικό από το κανονικό χαρτί. Τοποθέτησε την ανάμεσα στις βλεφαρίδες και τα βλέφαρα σου για καθαρή εφαρμογή κάθε φορά.

Κινήσεις ζιγκ ζαγκ

Για μακριές βλεφαρίδες χωρίς σβώλους, δοκίμασε να κάνεις ζιγκ ζαγκ κινήσεις με τη μάσκαρα. Ξεκίνα από τη ρίζα των βλεφαρίδων, κάνει ζιγκ ζαγκ και τράβηξε το βουρτσάκι ευθεία προς τα πάνω.

Αυτό βοηθάει στην κάλυψη κάθε βλεφαρίδας με χρώμα ενώ δίνει στις ίσιες βλεφαρίδες μια ισχυρή ώθηση από τη ρίζα.

Το μυστικό της Twiggy

Για πλούσιες, αραχνοΰφαντες βλεφαρίδες σαν της Twiggy, το μόνο που χρειάζεσαι είναι η μάσκαρα σου και ένα τσιμπιδάκι. Ξεκίνα περνώντας μια πολύ ελαφριά στρώση με την άκρη από της μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες.

Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι και τσίμπησε το βουρτσάκι της μάσκαρα έτσι ώστε να βαφτούν οι 2 άκρες του. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι, τσίμπησε απαλά μερικές δέσμες βλεφαρίδων μαζί, δουλεύοντας από την εξωτερική προς την εσωτερική γωνία.

Πρόσεξε να μην τραβήξεις τις βλεφαρίδες προς τα κάτω καθώς τις τσιμπάς – απλώς πίεσε τες απαλά μεταξύ τους. Και ιδού! Έχεις κατακτήσει το look της Twiggy!

Δες παρακάτω τις αγαπημένες μας mascaras για φέτος το Φθινόπωρο!

YSL – Lash Clash Mascara

EYEconista High Volume High Care Mascara

Lancome – Lash Idôle Lash-Lifting & Volumizing Mascara

Maybelline – Lash Sensational Sky High Mascara Cosmic