Να μην εμπιστεύεσαι αυτούς που σε θυμούνται και τους λείπεις Σάββατα μετά τις οκτώ, αργίες και μέρες που βρέχει. Να μην εμπιστεύεσαι το ενδιαφέρον κάποιου όταν εμφανίζεται και σε αναζητά τα μεσάνυχτα και μόνο.

Και σε τι να πιστέψεις;

Σε αυτόν που σε αφήνει να πάρεις μια γεύση από τα προβλήματα που βιώνει

Κι ας ξέρετε και οι δυο και πως δε θα τα λύσετε απόψε. Αλλά θα πιείτε ένα μπουκάλι κρασί πάνω από μια εργασία που δεν τελειώνει, στο χαλασμένο πλυντήριο που κόστισε το μισό σου μισθό και στη διαρροή που συνεχίζεται γιατί ο υδραυλικός είναι σε honeymoon.

Στον Όλυμπο με το φίλο του τον Κούλη ο Άγγελος πριν μπει στο χειρουργείο για μια επέμβαση ρουτίνας που θα διαρκούσε δύο ώρες. Τι σημασία έχει που δέθηκε κόμπος το στομάχι μου μέχρι να τελειώσει όλος αυτός ο χαμούλης. Δεν με ήθελε εκεί όταν τα πράγματα στράβωσαν παρά με θυμήθηκε δύο μέρες μετά γιατί ήθελε να ακούσει τη φωνή μου.

Σε αυτόν που μετά το meeting θα κάνει ένα τσιγάρο και θα στείλει να μάθει πώς πάει η μέρα σου

Ναι κι ας είναι μόνο 2 το μεσημέρι κι ας μην υπάρχει χρόνος να πάτε για φαγητό ή για καφέ. Καμιά φορά αρκεί να νιώθεις ότι υπήρχε η πρόθεση κι ας κινείται όλο το σύμπαν εναντίον της.

Σε αυτόν που δε θα σου πει να παίζεις άμυνα με τα συναισθήματά σου

Όπως είπε σε μένα κάποτε ο Αντώνης όταν του έστελνα «καλημέρες» που τον άφηναν αδιάφορο ή έβγαζα πρόγραμμα για τους δυο μας πριν καν σχολάσει από το γραφείο. Και τρόμαξα και στον πάγκο μου έμεινα. Και έμεινα να αναρωτιέμαι επίσης: «Γιατί πρέπει να έχουμε ενοχές γι’ αυτά που νιώθουμε;». Για να καταλήξω τρία χρόνια μετά ότι η συναισθηματική μάχη είναι για λίγους. Είναι για όσους δε φοβούνται και -αν θες- για όσους έχουν να σου δώσουν περισσότερα από υποσχέσεις μιας βραδιάς.

Σε αυτόν που θα προσπαθήσει να γίνει ένα κομμάτι της ζωή σου

Και όχι να σε κάνει κομμάτια. Ό,τι κι να σημαίνει αυτό. Από το να μάθει πώς πίνεις τον καφέ σου μέχρι να σου φέρνει το πρωί τον καφέ σου στο γραφείο. Ναι, τα συναισθήματα κρίνονται από τις λεπτομέρειες και καμιά φορά αυτές κάνουν τη διαφορά.

Σε αυτόν που θα τολμάει να σου πει ότι του λείπεις ακόμα κι αν αποχωριστήκατε πριν λίγο

Έχει και η υπερβολή τη θέση της όταν μιλάμε για συναισθήματα. Καλύτερα να υπερβάλλεις παρά να αμφιβάλλεις. Να το παρακάνεις από το να μην το κάνεις καθόλου. Για να υπάρχει εξαγνισμός, για να ξέρεις ότι τα έχεις πει όλα, ότι τα έχεις δείξει όλα. Και αν δε μπορείς να του λείπεις όσο σου λείπει ή αν δε συνάδουν τα θέλω σας δε φταίει η ώρα που είναι 2 τα μεσάνυχτα. Ούτε η μέρα που πέρασε και είχε πολλά να κάνει και σε ξέχασε. Φταίει που όλο αυτό δεν είναι αυτό που τον γεμίζει, που τον συμπληρώνει.

Σε αυτόν που δε θα βάζει όρια στη σχέση σας και θα νιώθεις ότι σε αγαπάει άνευ όρων

Τα όρια είναι για τα Μαθηματικά, για τα χωράφια, αλλά όχι στις ανθρώπινες σχέσεις. Εκεί δεν πρέπει να υπάρχουν όρια. Στις σχέσεις πάντα αναζητάς το κάτι παραπάνω. Αυτό που θα σε κάνει να τολμήσεις ένα βήμα περισσότερο, να φοβηθείς λιγότερο και πιστέψεις πως όλο αυτό το περισσότερο θα είναι για σας αρκετό.

Διάβασε επίσης:

Τα πράγματα που δε θα έλεγες αν ήσουν ευτυχισμένη στη σχέση σου


featured image: Elite Daily