Πριν προλάβεις να διαφωνήσεις μαζί μου και να πεις ότι οι ίδιες οι ταινίες δίνουν ζωή στα χρώματα, έχω ένα τεράστιο “ναι μεν, αλλά…” έτοιμο. Κι αυτό ακούει στο όνομα “Colors of Motion“.

Μπορεί να βλέπεις κάποιες ταινίες λόγω των ηθοποιών. Άλλες λόγω της πλοκής και του είδους. Για άλλες απλά δεν μπορείς να προσδιορίσεις το γιατί. Απλά τις βλέπεις γιατί σε μαγεύει η εικόνα που έχεις μπροστά σου. Σε αυτό βασίστηκε και νεαρός δημιουργός Charlie Clark και ξεκίνησε ένα δικό του πρότζεκτ αφιερωμένο στα χρώματα των ταινιών.

https://www.instagram.com/p/635TASPSv4/

Με το που μπεις στο συγκεκριμένο site, βλέπεις μια λίστα ταινιών μπροστά σου διαθέσιμη. Επιλέγοντας μια ταινία που σου αρέσει μεταφέρεσαι αυτόματα σε μια σελίδα όπου υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις και χρώματα το ένα κάτω από το άλλο σε πολύ λεπτές λωρίδες. Πατώντας κάποιο από αυτά μπορείς να δεις την αντίστοιχη σκηνή ή frame της ταινίας που χαρακτηρίζεται από το συγκεκριμένο χρώμα. Είτε είναι ένα σκούρο κυπαρισσί είτε ένα απαλό γαλάζιο, το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Το εντυπωσιακό είναι όταν μπορείς να δεις χρωματικά ολόκληρη την ταινία. Πολλά πράγματα εξηγούνται καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που τα ψυχρά χρώματα γίνονται θερμότερα ή συγκεκριμένες σκηνές είναι πολύ πιο φωτεινές από άλλες. Αν σκεφτείς το Frozen, τα πρώτα χρώματα που σου έρχονται στο μυαλό είναι λευκό και μπλε. Και αυτά είναι που επικρατούν σύμφωνα με το Colors of Motion.

https://www.instagram.com/p/5vr12zPSl-/

Oι συγκεκριμένες ακολουθίες χρωμάτων κυκλοφόρησαν μάλιστα και σε πόστερ που μπορείς να αγοράσεις. Μπορεί ας πούμε να λατρεύεις την Amelie, αλλά πιο έντονα χρώματα από αυτά του Aladdin δεν πρόκειται να βρεις πουθενά. Και ίσως να ταιριάζουν άψογα με τον γκρίζο σου τοίχο στο υπνοδωμάτιο. Αν πάλι ψάξεις την αγαπημένη σου ταινία και δεν την βρεις στην ήδη υπάρχουσα συλλογή μπορείς να ζητήσεις μια custom made δημιουργία. Ο Charlie Clark φαίνεται πως ψάχνει διαρκώς νέες προκλήσεις – και ταινίες φυσικά.

Προς το παρόν ξεκίνα να βάζεις στοιχήματα με την παρέα για το ποιο χρώμα ή ποια χρώματα επικρατούν στις αγαπημένες σας ταινίες. Και μετά μπείτε όλοι μαζί στο Colors of Motion για να διαψευστείτε πανηγυρικά και με αποδείξεις.


featured image: thecolorsofmotion.com