Βασισμένο στην τριλογία δυστοπικών μυθιστορημάτων των New York Times του Hugh Howey, αυτό το δράμα 10 επεισοδίων αφηγείται την ιστορία των τελευταίων 10.000 ανθρώπων στη Γη.

Ο κόσμος τους, ωστόσο, μοιάζει απίστευτα διαφορετικός από αυτόν που ξέρουμε μέχρι σήμερα, καθώς ζουν σε ένα σιλό, θαμμένο βαθιά κάτω από τη Γη. Εκεί, όλοι μαζί ζουν σε μια κοινωνία γεμάτη κανόνες που ακολουθούν με σκοπό να τους προστατεύσουν από την τοξική έρημο που βρίσκεται εκεί έξω, αλλά είναι όλα όπως φαίνονται;

«Κανείς δεν ξέρει πότε ή γιατί κατασκευάστηκε το σιλό και όποιος προσπαθεί να το ανακαλύψει αντιμετωπίζει μοιραίες συνέπειες», ακούγεται στην περίληψη.

Ωστόσο, όταν μια νεαρή μηχανικός αρχίζει να ψάχνει τις απαντήσεις για τη δολοφονία ενός αγαπημένου της προσώπου, ξετυλίγει μια πανίσχυρη συνωμοσία και δεν αργεί να εμπλακεί σε ένα μυστήριο που πηγαίνει πολύ πιο βαθιά από ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

«Αν τα ψέματα δεν σε σκοτώσουν, τότε η αλήθεια θα σε σκοτώσει».

Ποιοι πρωταγωνιστούν στο Silo;

Την ιστορία έχει αναλάβει ο υποψήφιος για Emmy σεναριογράφος, Graham Yost, η Rebecca Ferguson, η Juliette, πρωταγωνιστεί– και μαζί της οι  Harriet Walter, Chinaza Uche, Avi Nash, David Oyelowo, Rashida Jones και Τim Robbins.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Morten Tyldum (Defending Jacob και The Imitation Game) σκηνοθετεί τα τρία πρώτα επεισόδια.

Το Silo θα κάνει πρεμιέρα με τα δύο πρώτα επεισόδια στις 5 Μαΐου, ακολουθούμενο από ένα νέο επεισόδιο την εβδομάδα, στο Apple TV+.