Δεν έχει κλείσει ούτε δύο μέρες απ’ όταν το τρέιλερ της νέας ταινίας του Martin Scorsese βγήκε στον “αέρα”. Το “Silence” μοιάζει να έφτασε πάνω στην ώρα για τα Όσκαρς. Ερμηνείες που κόβουν την ανάσα και ένα έντονο και δυνατό σενάριο που σου κόβει τα πόδια.

650_1200

Η ταινία διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 17ο αιώνα όπου οι Andrew Garfield και Adam Driver υποδύονται τους ιεραπόστολους του χριστιανισμού. Εκείνοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν τον μεγάλο τους μέντορα. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Shusaku Endo, ενώ ο Scorsese διαμόρφωσε το σενάριο με τον κλασικό του πλέον συνεργάτη Jay Cocks (Gangs of New York, Age of Innocence).

Το τρέιλερ δείχνει περίπου την υπόθεση της ταινίας από την πλευρά του αφηγητή εξαιρετικά ξεκάθαρα: Ο Garfield και ο Driver ετοιμάζονται να κάνουν ένα από τα πιο επικύνδινα ταξίδια της ζωής τους για να βρουν τον μέντορά τους, Liam Neeson. Όταν φτάσουν στην Ιαπωνία θα καταλάβουν πως ίσως και να μην άξιζε όλο αυτό το ταξίδι και τι ζητούν στην πραγματικότητα από τους ανθρώπους εκεί. Τι ζητούν να ρισκάρουν για τα πιστεύω τους. Το τρέιλερ δείχνει επίσης, όλες τις κακουχίες που περνούσαν οι γιαπωνέζοι και το πως εκτελούσαν τους χριστιανούς σταυρώνοντάς τους στην θάλασσα (γνωστό και ως mizuharitsuke), ή καίγοντάς τους ζωντανούς.

silence-scorsese

“Ηθελα να γυρίσω το ”Silence” εδώ και δύο δεκαετίες! Δεν το πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα επιτέλους!” είχε δηλώσει ο ίδιος σε μια συνέντευξή του. Ο Scorsese, είχε μεγαλώσει σε μια εντελώς καθολική οικογένεια, ενώ ήθελε να γίνει ιερέας πριν καταλήξει παραγωγός. Οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις φαίνονται συχνά στις ταινίες του, όπως το The Last Temptation of Christ και το Kundun. Το Silence μοιάζει να είναι μια σύνοψη των πιστεύω του Scorsese, όπως τα έχει στο μυαλό του.

Το Silence βγαίνει στις αίθουσες 23 Δεκεμβρίου 2016.