Τι να κανεις εαν δεν θελει να μεινει

Θα ξεκινήσω με ένα quote που συνοψίζει πάνω κάτω την φάση σου, αφού πάτησε το λινκ: "Σπάνια το λέω αυτό σε ανθρώπους που δεν είναι ο εαυτός μου αλλά πρέπει να ηρεμήσεις."

photo-1473090826765-d54ac2fdc1eb

Καταλαβαίνω πως είναι να ερωτεύεσαι γρήγορα και πολύ. Πως είναι να θέλεις να κάνεις κάτι για να προχωρήσει όλο αυτό αλλά να φοβάσαι πως θα τα κάνεις όλα σκατά. Γιατί έτσι είσαι εσύ. Τα κάνεις πάντα σκατά. Όμως τι γίνεται αν εκείνος για τον οποίο νιώθεις όλα τα παραπάνω δε νιώθει το ίδιο; Βασικά, τι γίνεται όταν δε νιώθει το ίδιο αλλά θέλεις πολύ να το νιώσει;

Τι σημαίνει όμως να μην θέλει τα ίδια πράγματα που θέλεις εσύ; Ίσως να σημαίνει κάτι σε στυλ "Έχει πλάκα για την ώρα, αλλά όχι για πάντα και όταν γνωρίσω κάποιον που μου ταιριάζει καλύτερα, θα σε γκοστάρω χωρίς τύψεις γιατί εγώ ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή τι είναι αυτό που συμβαίνει μεταξύ μας." Όμως εκεί που το χάνουμε είναι στο σημείο που ναι μεν τα είπε ξεκάθαρα μα τα αυτά που έκανε ήταν ξεκάθαρα; Άσε μας μωρέ.

Και εκεί μπαίνεις στο τρυπάκι του "Ποια εκδοχή του εαυτού μου θα ήταν καλύτερη να δείξω; Με ποια εκδοχή μου θα ήθελε σχέση;" και αυτή είναι η αρχή μιας αποτυχημένης ρομαντικής κομεντί όπου το κορίτσι είναι miss perfect και μετά είναι η καλή χριστιανή και μετά δεν πιστεύει σε κανέναν Θεό και τελικά τι είναι; ΤΙΠΟΤΑ. Όχι τίποτα απ' όλα αυτά, τίποτα σκέτο. Τι δεν είναι; Ειλικρινής.

Κάθε φορά που προσπαθούμε να διαμορφώσουμε την προσωπικότητά μας με τα 'must haves' κάποιου άλλου δημιουργούμε ένα τεράστιο πρόβλημα στους εαυτούς μας. Χωρίς λόγο. Ειδικά όταν εκείνος ο άλλος μας λέει (πρακτικά πάντα) ότι δεν θέλει να κάνει σχέση μαζί μας. Κι όσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε με επιμονή, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πηγαίνουμε όλο και πιο συχνά στον ψυχοθεραπευτή μας.

Το πιο σωστό λοιπόν, που έχεις να κάνεις είναι να τον προσεγγίσεις έξυπνα, γρήγορα και με ειλικρίνεια. Να του πεις ακριβώς πως νιώθεις, ότι τον ερωτεύεσαι ή οτιδήποτε νιώθεις αυτή τη στιγμή και ότι θέλεις κάτι παραπάνω. Λογικά πράγματα, παιδιά.

Άκουσε τι έχει να σου πει και αν ψάχνει τα ίδια πράγματα με εσένα, τότε τέλεια. Καλούς απογόνους. Συνέχισε με τον πραγματικό σου εαυτό. Αν συνεχίζει να μην (σε) θέλει για σχέση, τότε φύγε γρήγορα και ήρεμα πριν επενδύσεις κάτι ακόμη. Πολλά ακόμη. Γιατί την επόμενη φορά θα το σκεφτείς διπλά πριν ριχτείς σε μια κατάσταση που δεν ξέρεις που πηγαίνει.

Γενικά πρέπει να μάθεις να ακούς. Να μάθεις να πιστεύεις ότι σου δείχνουν και να είσαι ανοιχτή σε όλες τις πιθανότητες αλλαγής μιας κατάστασης. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κυνηγάς τους λάθος ανθρώπους.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.