Στο σύγχρονο dating το ότι θα πληγωθούμε είναι το μόνο σίγουρο

Στο σύγχρονο dating το ότι θα πληγωθούμε είναι το μόνο σίγουρο

Αν τα βάλουμε κάτω, θα δούμε πως στο σύγχρονο dating, το heartbreak δεν είναι απλά ένα ενδεχόμενο, ένας κίνδυνος, αλλά το μόνο σίγουρο. Μπαίνουμε στην αρένα σίγουροι για την ήττα, και απλά προσπαθούμε να βρούμε τα θετικά στην κατάσταση. Το να βρεις τα θετικά σε μια κακή κατάσταση δεν είναι πάντα το ζητούμενο.

Μπορούμε να πάρουμε δύο λεπτά, για να καταλάβουμε τι γίνεται;

Στο σύγχρονο dating, η λίστα με τους dating όρους που περιγράφουν κακές, τοξικές συμπεριφορές στα ερωτικά έχει ξεπεράσει κάθε όριο που θα της έβαζαν οι καλοί τρόποι. Ακόμα και το πραγματικό νοιάξιμο. Μπαίνοντας σε μια νέα ερωτική σχέση, στο πίσω μέρος του μυαλού σου (στην καλύτερη περίπτωση) έχεις ότι όλο αυτό θα καταλήξει σε ghosting, ασυνεννοησία, ακόμα και απιστία. Μπαίνεις σε αυτή νιώθοντας ήδη ηττημένη ή σίγουρη πως εσύ η ίδια θα κάνεις αυτά ακριβώς τα πράγματα.

Στο σύγχρονο dating, οι single άνθρωποι γκρινιάζουν για το singledom τους, αλλά βαθιά μέσα τους ξέρουν πως αν ζυγίσουν τα κέρδη και τις απώλειες, όντας single είναι πιο ήρεμοι. Αν το καλοσκεφτείς, όταν είσαι single έχεις ένα θέμα να ασχοληθείς: το να ερωτευτείς. Όταν ερωτεύεσαι έχεις αμέτρητα προβλήματα. Είτε αυτά λέγονται 'διατηρώ τη σχέση μου', είτε 'με άφησε στο διαβάστηκε', 'εξαφανίστηκε', 'δεν είμαστε στην ίδια φάση', τον 'πιέζω', 'με πιέζει'.

Όταν μια σχέση τελειώνει, μερικές φορές είναι καλύτερο να φέρεστε σαν δύο ξένοι

Scooper

Στο σύγχρονο dating, συμβιβαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Ξαφνικά, άνθρωποι οι οποίοι φέρονται με φυσιολογικό τρόπο, μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες στη συνείδησή μας. "Δεν νιώθω ερωτευμένη μαζί του, αλλά μου προκαλεί ασφάλεια", έλεγε στη συνάδελφό της μια γυναίκα χθες καθισμένη σε ένα παγκάκι για τσιγάρο. Πόσες φορές έχεις γίνει μάρτυρας τέτοιων ερωτικών επιλογών; Τέτοιων συμβιβασμών; Πόσοι παθιασμένοι έρωτες τελείωσαν όταν εμφανίστηκε κάποιος που δεν εξαφανιζόταν για τέσσερις μέρες σερί ή που δεν αφηνόταν στα moodswings του; Προς Θεού, κανείς δε λέει πως είμαστε αναγκασμένοι να δεχόμαστε τοξικές συμπεριφορές στο βωμό του έρωτα. Παρόλα αυτά, δε σημαίνει πως πρέπει να τον θυσιάζουμε για στοιχεία που περισσότερο θυμίζουν επιλογή εργαζομένου σε επαγγελματική συνέντευξη.

Στο σύγχρονο dating σχεδόν έχουμε ξεχάσει τι ψάχνουμε, στην ουσία του όμως είναι ένα το ζητούμενο: ο έρωτας

Αυτό το συναίσθημα, η μορφή του οποίο παίρνει και άλλες διαστάσεις όσο ο καιρός περνάει και όταν φροντίζουμε μια σχέση που έχει αναπτυχθεί. Ψάχνουμε έναν εραστή, έναν φίλο, ένα οικογενειακό μέλος που επιλέξαμε. Αυτές είναι οι δυναμικές μιας καλής ερωτικής χημείας. Αυτές ψάχνουμε, και οι συμβιβασμοί για οτιδήποτε λιγότερο, πιο μέτριο, δεν είναι απαραίτητοι.

Δεν ξέρω αν είναι μόνο στο δικό μου μυαλό, αλλά στο σύγχρονο dating μπαίνουμε για να χάσουμε. Κλειστοί και επιφυλακτικοί, ψάχνοντας έναν καλό λόγο να γίνουμε πιο ευάλωτοι, μα δεν τον βρίσκουμε. Στο σύγχρονο dating μπαίνουμε για να ραγίσουμε την καρδιά μας, αλλά ούτε αυτό γίνεται αυθεντικά, μιας και το περιμέναμε από την αρχή ούτως ή άλλως.

featured image: Thought Catalog
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.