Το shirt dress είναι από τα ρούχα που μπορούν να σε ακολουθήσουν σε επαγγελματικές και μη περιστάσεις. Μπορούν αν γίνει από επίσημο, casual, με δυο κινήσεις. Οι τρόποι που μπορείς  να το φορέσεις είναι πολλοί και το styling που χρειάζεται κυμαίνεται από καθόλου έως ελάχιστο. Οι ρόλοι του στο layering είναι πολλοί, κι αν δε θες να κάνεις τόση προσπάθεια μπορείς απλά να το κουμπώσεις και να δέσεις μια ζώνη στη μέση σου. Δες παρακάτω του πέντε κυριότερους εναλλακτικούς τρόπους να φορέσεις το shirt dress σου.

Ως top layer

Μετάτρεψέ το στο τελευταίο layer του outfit σου. Από μέσα φόρεσε ένα φόρεμα, ένα oversized t-shirt, ακόμα και το shorts σου. Κούμπωσέ το από πάνω, είτε ρισκάροντας χρωματικά είτε μένοντας πιστή φαν της μονοχρωμίας. Ναι, ακόμα και στα αξεσουάρ.

Ως bottom layer

Φρόντισε να είναι το πρώτο κομμάτι που θα φορέσεις και έπειτα χτίσε το look σου πάνω σε αυτό. Συνδύασε από πάνω το πιο λεπτό καλοκαιρινό πανωφόρι σου, και για παπούτσια μπορείς να παίξεις είτε με σανδάλια -ακόμα και high-heeled- είτε με sneakers. Στο μεταξύ, μια αντίθεση με το χρώμα της τσάντας σου ή κάποιου statement αξεσουάρ (όπως στη φωτογραφία) είναι πάντα μια καλή ιδέα.

Μόνο του

Όπως είπαμε, το shirt dress δε χρειάζεται ιδιαίτερο styling. Αντιμετώπισέ το σαν φόρεμα, συνδύασε το με τα booties σου αν είναι mini ή με τις western boots σου αν είναι μάξι, και σχεδόν δε χρειάζεσαι άλλα αξεσουάρ για να το αναβαθμίσεις.

Με παντελόνι

Κράτησε το πρώτο συνθετικό της λέξης και ένταξέ το στην εμφάνισή σου, δίνοντάς του ρόλο top. Φόρεσέ το με ένα παντελόνι και άφησε κάποια κουμπιά ανοιχτά, για να ανοίγει η φόρμα του προς τα κάτω. Επιπλέον, αν συντονίσεις τα patterns, μπορείς να φτιάξεις είτε ένα synchronized look είτε να κάνεις το πιο updated mix&match.

Βάλε μια ζώνη

Δέσε μια ζώνη στη μέση και συνδύασέ το με τα πιο chunky και λίγο extravagant παπούτσια σου. Ακόμα και τα Dr. Martens σου αποτελούν καλή επιλογή για αυτή τη στυλιστική ιδέα.