Οι sheet masks είναι η «εμμονή» όσων ασχολούνται με το skincare το τελευταίο διάστημα. Θα τις βρεις σε πολλές εκδοχές, χωρισμένες ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σου. Aλλά και σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, σχεδίων και φυσικά τιμών.

Οι sheet masks πολλές φορές δεν χρειάζονται καν ξέπλυμα μετά τη χρήση τους και αυτό τις κάνει πιο εύκολες στη χρήση και «γρήγορες». Πόσα γνωρίζεις όμως γι’ αυτές και πώς θα ξέρεις αν τελικά είναι για εσένα;

Ξεκίνησαν από την Κορέα

Όπως όλα τα καλά beauty trends και αυτό προήλθε από τη Νότια Κορέα. Δημιουργήθηκαν για να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη ενός ορού δέρματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτές οι μάσκες είναι ιδανικές για τους όλους όσους δεν έχουν χρόνο να εφαρμόσουν μια συμβατική μάσκα! Είναι η καλύτερη γρήγορη λύση για «διψασμένο» ή κουρασμένο δέρμα.

Είναι πιο πολύ ενυδατικές, παρά καθαριστικές

Ενώ οι κανονικές μάσκες προσώπου τείνουν να αποτοξινώσουν ή να καθαρίσουν το δέρμα, οι sheet masks είναι λίγο διαφορετικές καθώς σκοπός τους είναι η μέγιστη ενυδάτωση του δέρματος. Οι cotton sheets είναι γεμάτες με μια φόρμουλα με βάση τον ορό, οπότε ενώ δεν θα ξεφλουδίσουν ή θα καθαρίσουν βαθιά, οι περισσότερες είναι γεμάτες με βιταμίνες, αμινοξέα και μέταλλα. Έτσι, παρόλο που έχουν τη μορφή μάσκας, αν σου αρέσει η φρέσκια αίσθηση που έχεις μετά την εφαρμογή μιας κανονικής μάσκας προσώπου, πιθανότατα θα θελήσεις να διατηρήσεις και τα δύο στη ρουτίνα ομορφιάς σου.


Byrdie

Υπάρχουν περισσότεροι τύποι απ’ όσους ξέρεις

Καλύψαμε ότι οι sheet masks ευνοούν την ενυδάτωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το εύρος τους δεν είναι τεράστιο. Η κλασική sheet mask είναι λευκή, αλλά μπορείς να πάρεις μερικές με ενεργά συστατικά που αλλάζουν το χρώμα τους, όπως μάσκες μαύρου άνθρακα ή χρυσού. Ενώ τα συστατικά θα διαφέρουν μεταξύ των μασκών, μπορείς επίσης να πάρεις κάποιες, να τις ενώσεις και να εστιάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές. Θέλεις να αναζωογονήσεις τα κουρασμένα μάτια; Δοκιμάστε τα eye sheet mask patches. Υπάρχουν ακόμη και μάσκες χειλιών κατά της αφυδάτωσης! Έτσι, ακόμη και αν το δέρμα σου δεν είναι συνήθως ξηρό, υπάρχει πιθανώς μια sheet mask για εσένα.

Δεν έχει χρόνο; Έχεις sheet mask!

Οι sheet masks είναι ιδανικές για έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής. Με κανονικές μάσκες ή βαριές θεραπείες, θα πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου αυστηρά μετά τη χρήση τους και ίσως χρειαστεί να πλύνεις και τα μαλλιά σου. Με τις sheet masks – απλώς τις φοράς έως και μισή ώρα, τις βγάζεις και συνεχίζεις κανονικά τη μέρα σου. Πραγματικά δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι «σύντροφοι» ταξιδιού και ειδικά σε κάθε πτήση για να διασφαλίσεις ότι το δέρμα σου δεν θα υποφέρει από την τυπική αφυδάτωση που προκαλεί μια πτήση.

Δεν αντικαθιστούν την τυπική skincare ρουτίνα σου

Αυτές οι εύχρηστες μάσκες είναι εκπληκτικές επιτρέποντας στα συστατικά να επιτύχουν μια βαθιά διείσδυση στο δέρμα, αφήνοντας το πρόσωπό σου να αισθάνεται λαμπερό και ενυδατωμένο μετά τη χρήση. Αλλά μην ξεγελιέσαι! Ακόμη και μια sheet mask κάθε μέρα δεν πρέπει να αντικαθιστά τη συνήθη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σου. Είναι τέλειο το πόσο άμεσα είναι τα αποτελέσματά τους, αλλά η skincare ρουτίνα σου δε πρέπει να περιοριστεί σ’ αυτές. Αφέσου σε μια sheet mask μερικές φορές την εβδομάδα, πριν πας σε μια εκδήλωση ή για το self care του Σαββατοκύριακου, αλλά ενσωμάτωσε την σε μια καλά βασισμένη ρουτίνα για καλύτερα αποτελέσματα.

featured image: Glam.com