4 τρόποι να ξαναφέρεις τη διάθεση για σεξ στη σχέση σου

4 τρόποι να επαναφέρεις τη διάθεση για σεξ στη σχέση σου

Ακόμα κι αν η φλόγα του πάθους καίει όσο είσαι νιόπαντρη ή σε όποια φάση του γάμου σου, η επιθυμία μπορεί να φύγει σαν νερό. Όσο περνούν τα χρόνια, αυτή η φλόγα μπορεί να μετατραπεί σε μία απλή σπίθα. Αυτή η σπίθα μπορεί έπειτα να “ξεθωριάσει” και να σβήσει εντελώς. Αυτό καταλήγει σε γάμο χωρίς σεξ.

Αν αυτό ισχύει για σένα, τότε πρέπει να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη. Έρευνα που έγινε το 2009 έδειξε πώς το 15% των παντρεμένων ζευγαριών δεν έχουν κάνει σεξ τους τελευταίους 6 μήνες. Ενώ σε έρευνα του 2003, μάθαμε πως το 15- 20% των παντρεμένων ζευγαριών έχουν κάνει σεξ λιγότερο από 10 φορές το χρόνο. 

Κι ενώ για μερικά ζευγάρια ένας γάμος χωρίς σεξ είναι μία συνειδητή επιλογή, για άλλους μπορεί να αποτελεί μία πολύ οδυνηρή κατάσταση. “Έχοντας ζήσει σε έναν γάμος χωρίς σεξ για δεκαετίες, μπορώ με σιγουριά να πω πως είναι ένα από τα πιο επώδυνα πράγματα στη ζωή μου,” αναφέρει ο Xanet Pailet, δάσκαλος σεξουαλική αγωγής. "Δεν είναι η αποχή από το σεξ που προκαλεί τον πόνο αλλά η αποχή από το συναίσθημα και της οικειότητας. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς σεξ, αλλά δεν μπορούμε χωρίς οικειότητα και συναίσθημα. Συνήθως, είναι η έλλειψη αισθήματος που δημιουργεί το αίσθημα μοναξιάς και απόγνωσης."

Για να δούμε 5 πιθανούς λόγους που ένα παντρεμένο ζευγάρι δεν έχει σεξουαλικές επαφές.

Άγχος

Σύμφωνα με τον Pailet, το άγχος είναι πάντα στη πρώτη θέση των αιτιών. Κάτι που βγάζει νόημα. Έχοντας άγχος δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε και να βρούμε την όρεξή μας για σεξ. Πράγμα στενάχωρο, μιας και ο οργασμός απαλύνει το άγχος. 

Έλλειψη χρόνου

Είτε μιλάμε για ένα ζευγάρι που δουλεύει αρκετές ώρες, είτε για νέους γονείς με αυξημένες υποχρεώσεις, ο Pailet αναφέρει ότι το να μην έχεις αρκετό χρόνο μπορεί να σε τραβήξει σε μία κατηφόρα. “Όταν είσαι κουρασμένος, ο ύπνος έρχεται σαν προτεραιότητα.”

Αισθηματικά ζητήματα

Αισθήματα όπως η θυμός, η κακία, η αίσθηση του ότι δεν σε εκτιμούν οδηγούν τις περισσότερες φορές ένα ζευγάρι στο να μην κάνει σεξ.

Μη ικανοποίηση

Το να μην είσαι ικανοποιημένη με αυτό που συμβαίνει ανάμεσα στα σεντόνια είναι σύνηθες. Γι’ αυτό και ο διάλογος είναι αυτό που θα σε βοηθήσει σεξουαλικά. Χωρίς ειλικρινή συζήτηση, πώς θα είστε ζευγάρι; Πολλοί δεν ξέρουν τι θέλουν και δεν καταλαβαίνουν τον σύντροφό τους. 

Μεγάλα γεγονότα στη ζωή 

Όταν η ζωή σου ρίχνει κάτι που δεν το περιμένεις, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Συνεπώς και το σεξ. Αυτό μπορεί να είναι η γέννηση ενός μωρού, η φροντίδα κάποιου μεγαλύτερου ηλικιακά ατόμου όπως έναν γονέα, το να πιάσεις μία καινούργια δουλειά, η μετακόμιση και κάποια θέματα υγείας. Τότε οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες χρόνια. 

Το σεξ πολλές φορές είναι η αρχή του τέλους σε ένα love story

Konbini

Ποια είναι άραγε οι 4 τρόποι για να αναθερμάνεις τη σχέση σου;

Μίλησε για τις ανάγκες σου

Αν και οι δύο επιθυμούν να αναθερμανθεί η σχέση στην κρεβατοκάμαρα, η επικοινωνία είναι αρκετά συναισθηματική. Το να μιλάς για το ότι δεν κάνετε σεξ ανοιχτά μεταξύ σας, θα φέρει θετικά αποτελέσματα. Χωρίς ντροπή, μπορείτε να λύσετε διάφορα μελλοντικά ζητήματα. 

Κάνε το σεξ προτεραιότητά σου

Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο, τότε κάνε ό,τι θα έκανες και σε ένα ραντεβού. Προγραμμάτισέ το. Αυτό δείχνει ότι είναι σημαντικό για σένα και για τη σχέση σας. Ένα ραντεβού για σεξ μπορεί να σε οδηγήσει σε διάφορους δρόμους, και δεν χρειάζεται οι δρόμοι αυτοί να είναι σεξουαλικοί. 

Μην έχεις στόχους και προσδοκίες 

Ένας ακόμα λόγος που τα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ είναι επειδή πιέζουν πολύ τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους να πετύχουν κάποιους στόχους. Όπως έναν οργασμό. Αυτό κάνει το σεξ αγγαρεία και όχι μία απόλαυση. 

Μίλησε σε κάποιον ειδικό 

Η έλλειψη σεξ, κάποιες φορές, μπορεί να κρύβει μεγαλύτερα αίτια. Αν υποπτεύεσαι ότι μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, τότε καλό θα ήταν να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό. 

Πηγή: wellandgood.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: Deccan Chronicle
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.