Αν γινόταν μια πρόχειρη δημοσκόπηση λογικά η πούδρα θα βρισκόταν, μαζί με τη μάσκαρα, στην κορυφή της προτίμησής μας. Πράγματι, αποτελεί τον καλύτερο φίλο, ειδικά για τις μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Μπορούμε να τη «σκονίσουμε» σε όλο το πρόσωπο ελεύθερα, ή ακόμα στοχευμένα σε στρατηγικά σημεία του προσώπου μας. Εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε. Βέβαια υπάρχει και κάποια επιπλέον λεπτομέρεια. Δεν είναι κάθε πούδρα κατάλληλη για κάθε χρήση. Παραξενεύτηκες; Ας κάνουμε μια βουτιά στα βασικά μυστικά του μακιγιάζ. Πώς θα επιλέξουμε την πούδρα εκείνη που θα καλύψει τις ανάγκες μας και θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε στο μακιγιάζ μας;

Ας εξαιρέσουμε τις δυο κατηγορίες πουδρών, τις compact και αυτές σε ελεύθερη μορφή. Στην αγορά έχουμε άλλα δυο είδη: τις setting και τις finishing powders. Τόσο χρήσιμες και τόσο διαφορετικές!

Ας ξεκινήσουμε από την setting powder: είναι η πούδρα εκείνη που θα σταθεροποιήσει το foundation και το concealer σου. Θα κλειδώσει τη βάση σου και θα την κρατήσει στη θέση της για πολλές – πολλές ώρες. Ειδικά οι λιπαρές επιδερμίδες ορκίζονται σε αυτήν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να την ανανεώνουμε στα σημεία που βγαίνει extra λιπαρότητα. Αυτός είναι ο ρόλος της: σταθεροποίηση και ματ αποτέλεσμα.

Η finishing powder είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι το προϊόν που θα «σκονίσουμε» ελεύθερα και ακατάστατα στο πρόσωπό μας, μόλις ολοκληρώσουμε το μακιγιάζ μας. Είναι η πούδρα εκείνη που θα δώσει ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα στο make-up μας. Θα του δώσει μια όψη δεύτερου δέρματος, αφού λογικά θα μοιάζει κάπως ματ και flat μόλις ολοκληρωθεί.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών προϊόντων είναι που θα ολοκληρώσει το μακιγιάζ μας

Αρκεί να ξέρουμε πότε και πώς να χρησιμοποιήσουμε την καθεμία από αυτές. Η setting powder είναι αυτή που θα δώσει διάρκεια στο μακιγιάζ μας. Από την άλλη η χρήση μιας finishing powder θα το ολοκληρώσει και θα το κάνει να μοιάζει όσο πιο φυσικό γίνεται. Θα μας δώσει τις απαραίτητες, «φυσικές» γυαλάδες που έχει το γυμνό δέρμα.


Featured image: Byrdie