Φίλες, φίλοι, αδερφές, συνάδερφοι, φίλες φίλων, εσύ κι εγώ έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή της ζωής μας καταπρόσωπο με τις τέσσερις πιο μισητές λέξεις στον κόσμο του dating. “Δεν θέλω σχέση” λέει και εννοεί πως δεν θέλει δεσμεύσεις. Σε μερικές περιπτώσεις εννοεί πως θέλει να ασχοληθεί με τη δουλειά του, τα ταξίδια του και θέλει την ησυχία του. Σε κάποιες περιπτώσεις εννοεί πως έχει πρόσφατη κακή εμπειρία και δεν θέλει να το ζήσει ξανά και σε κάποιες άλλες λέει απλά ευγενικά πως δεν ενδιαφέρεται. Όλες οι περιπτώσεις θα πρέπει να είναι σεβαστές και αν θες τη γνώμη μου μετά το ”δεν θέλω σχέση” δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς τους λόγους. Αρκούν τέσσερις λέξεις για να πάρει κανείς το μήνυμα.

Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που θα ήταν χρήσιμο να τις γνωρίζουν τα αγόρια που δεν θέλουν σχέση. Για να είμαστε όλοι καλύτερα.

Οπότε αγόρι..

1. Eπειδή έχεις δηλώσει σε κάποια συζήτηση ότι δεν είναι στις επιλογές σου μία σχέση ή επειδή αόριστα κάποια στιγμή το ανέφερες δεν σημαίνει ότι θα εμποδίσει κάποια να αποκτήσει συναισθήματα για σένα. Υπάρχει λόγος που λέγεται το ”οι πράξεις μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια” οπότε φρόντισε να υποστηρίζεις τη θέση σου μένοντας σταθερός σ’ αυτή. Δεν μπορείς να στέλνεις μηνύματα ό,τι ώρα θες, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις να σου απαντήσει αμέσως, δεν μπορείς να κάνεις ζήλιες. Αν αλλάζεις στάση κάθε μέρα μπερδεύεις και τους δυό σας και αυτά τα πράγματα συνήθως δεν έχουν καλή κατάληξη.

2. Το να μη θες να καθορίσεις το είδος της σχέσης που έχεις με κάποια δεν σε κάνει cool τύπο αλλά αδιάφορο άνθρωπο. Αν αναγνωρίσεις από εκείνη σημάδια πως ενδιαφέρεται να σε γνωρίσει παραπάνω γίνε ξεκάθαρος και ευγενικός και θέσε τα όριά και τις επιθυμίες σου. Αν κάνεις σαφές τι ακριβώς θες από εκείνη δεν είναι δική σου δουλειά και να το καταλάβει. Απλά να θυμάσαι πως μερικές φορές οι ερωτευμένοι άνθρωποι δεν θέλουν να καταλάβουν με την πρώτη φορά. Έχε κατανόηση και κάνε άλλη μία φορά την προσπάθεια να εξηγήσεις τα δικά σου θέλω.

3. Μπορεί να μην είναι ερωτευμένη μαζί σου. Τα αγόρια που θέλουν να αποφύγουν να κάνουν σχέση έχουν έναν διαρκή φόβο ότι τα κορίτσια τα έχουν ερωτευτεί παράφορα και προσπαθούν να τα ξεγελάσουν με σκοπό τον γάμο. Ξεπερασέ το. Αν έχεις βγει μερικές φορές με ένα κορίτσι κι εκείνο είναι κάπως τρυφερό μαζί σου να θυμάσαι πως αυτό είναι το φυσιολογικό και δεν προμηνύει καμία απαίτηση για δέσμευση. Αλλιώς βάλε αγγελία για ρομπότ.

4. Μερικά κορίτσια όταν λένε πως θέλουν σχέση το εννοούν. Και όταν λένε πως δεν θέλουν και πάλι το εννοούν. Αυτά τα κορίτσια ξέρουν τι θέλουν και είναι ειλικρινή στα συναισθήματά τους. Το ότι δεν θέλετε τα ίδια πράγματα είναι άλλο κεφάλαιο αλλά ας εκτιμήσεις την ειλικρίνεια και την ευθύτητα πριν πάτε παρακάτω.

5. Αν δεν θες παρέα όταν κοιμάσαι πες το εξαρχής. Είναι πιο τίμιο. Αν μισείς τις αγκαλιές με κάποια που δεν έχεις συναισθήματα είναι δικαίωμά σου αλλά είναι πολύ χρήσιμο να το πεις με κάποιο τρόπο πριν κάνεις σεξ μαζί της. Από την άλλη εφόσον έχεις εξηγήσει τη στάση σου είναι και δική της υποχρέωση να καταλάβει πως δεν θα υπάρχει κάποια συνεχεία, χωρίς να χρειαστεί να έρθετε και οι δύο σε δύσκολη θέση.

6. Υπάρχουν μερικά αντιδραστικά κορίτσια που στο άκουσμα του ”δεν θέλω σχέση” μπλοκάρουν συγκεκριμένοι νευρώνες και το ακούνε ”θέλω αλλά κάνω πως δεν θέλω, οπότε εσύ να επιμένεις”. Δεν είναι τρελές, είναι αντιδραστικές και πεισματάρες. Είναι πιο πιθανόν το ενδιαφέρον τους να ξεφουσκώσει μόλις ασχοληθείς λίγο μαζί τους γιατί όλο αυτό είναι εγωισμός και τίποτα άλλο.

7. Το ”δεν θέλω σχέση” είναι πασέ. Θα πρέπει να κάνεις upgrade στη έκδοσή σου. Βρες άλλες λέξεις να βάλεις σε μία σειρά που να φτιάχνουν μία νέα πρόταση που θα περιγράφει τι ακριβώς αισθάνεσαι και θες. Βρες μία δική σου πρόταση και σταμάτα να χρησιμοποιείς τη χιλιοπαιγμένη ”δεν θέλω σχέση αυτή την περίοδο” λες και είσαι ο ‘Αλκης Κούρκουλος στο Λόγω Τιμής. Δεν είσαι.

8. Αυτό που κάποια αγόρια βαφτίζουν ”ξέρω τι θέλω” μερικές απο εμάς το ακούμε ”βαριέμαι να προσπαθήσω”. Σ’ αυτό το σημείο τα κορίτσια θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποιες φορές αρκεί το ”ΟΚ δεν σε γουστάρει” αλλά θα πρέπει να παραδεχτείτε και εσείς τα αγόρια ότι μερικές φορές θέλετε να συμβούν τα πράγματα ακούραστα, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια.

9. Είσαι εκείνος που νοιάζεται λιγότερο και χαιρόμαστε όλοι που αισθάνεσαι επιθυμητός και αναγκαίος σε κάποιον. Όμως δεν υπάρχει κάποιο βραβείο για εκείνον που νοιάζεται λιγότερο. Το ενδιαφέρον της δεν είναι έπαθλο με σκοπό να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση.

10. Είναι πολύ εντάξει να μην θέλετε τα ίδια πράγματα. Στην προκειμένη περίπτωση το να μη θέλεις σχέση. Μπορείς να έχεις αφιερωθεί στην καριέρα σου, στην υγεία σου, στα ταξίδια σου, να θες την ησυχία σου. Εγώ είμαι μαζί σου. Εξάλλου δεν θέλουν όλα τα κορίτσια σχέση.