Οι ταινίες με γρήγορα αυτοκίνητα και εντυπωσιακές σκηνές δράσεις είναι σίγουρα πολλές και αποτελούν ένα ξεχωριστό είδος. Μέσα σε αυτό το είδος, όλα αυτά τα χρόνια ξεχωρίζει το Fast & Furious, ένα τεράστιο franchise που μέχρι στιγμής αποτελείται από 10 ταινίες. Με έντονες επιρροές, λοιπόν, από τη μεγάλη αμερικανική επιτυχία, το Seoul Vibe είναι η νέα κορεάτικη ταινία που έρχεται στη μεγάλη οθόνη από το Netflix και θέλει να μας συστήσει σε μία άλλη κουλτούρα γρήγορων αυτοκινήτων και έντονης δράσης και περιπέτειας.

Το Seoul Vibe διαδραματίζεται στη Σεούλ της δεκαετίας του ’80

Το καλοκαίρι του 1988, η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε μερικοί οδηγοί και μηχανικοί γρήγορων αυτοκινήτων, γνωστοί και ως Sanggye-dong Supreme Team, ανακαλύπτουν ένα κύκλωμα “ξεπλύματος” χρημάτων και καλούνται να ξεσκεπάσουν την απάτη. Τις δεξιότητες που χρειάζονται γι’αυτό φαίνεται να τις έχουν ήδη, μιας και θεωρούνται οι καλύτεροι οδηγοί και μηχανικοί της χώρας. Αυτό που τους λείπει είναι μία κασέτα με τον τίτλο Seoul Vibe mixtape 1988. Ακολουθώντας τον ρυθμό των ρετρό hip-hop ακουσμάτων της κασέτας, η ομάδα ξεκινά την περιπέτειά της με στόχο να αποκαλύψει μεν την αλήθεια, αλλά και να μην διαλυθεί κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Μουσική, ταχύτητες και γρήγοροι αγώνες 

Αυτά είναι τα βασικότερα συστατικά της ταινίας Seoul Vibe, με τη μουσική να πρωταγωνιστεί καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Moon Hyun-sung, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε γνώριμα αλλά και νέα πρόσωπα. Για εκείνους, η εμπειρία από τα γυρίσματα της ταινίας έμοιαζε σαν να διασκέδαζαν με την παρέα τους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν το Seoul Vibe θα αποτελέσει μία μοναδική ταινία ή αν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε ένα μεγαλύτερο franchise όπως το Fast & Furious. Αν κρίνουμε όμως από την επιτυχία των νοτιοκορεάτικων σειρών τελευταία, το ενδεχόμενο των sequel μοιάζει πολύ πιθανό. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 26 Αυγούστου.