Ακούς συχνά την έκφραση ότι «αυτή η σειρά δε μοιάζει με καμία άλλη από όσες έχεις δει». Συνήθως την ακούς από φίλους όταν προσπαθούν να σε πείσουν για κάποια σειρά που είναι τελείως έξω από τα προσωπικά σου γούστα. Είναι όμως και μερικές σειρές, που ό,τι κι αν σου αρέσει να βλέπεις, μπορείς να παραδεχτείς ότι είναι καλύτερες από καθετί άλλο.

Το We Are Lady Parts είναι μία τέτοια περίπτωση

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται μία punk μουσική μπάντα την οποία έχουν σχηματίσει 4 μουσουλμάνες γυναίκες. Έρχεται, λοιπόν, η στιγμή που χρειάζονται απελπισμένα μία νέα κιθαρίστρια για τις επόμενες εμφανίσεις τους. Τότε έρχεται στο προσκήνιο και η Amina, μία υποψήφια διδάκτωρ της μικροβιολογίας, που μαθαίνει γι’ αυτό το κάλεσμα μέσα από κάποια φυλλάδια που μοιράζει ο γοητευτικός αδερφός μίας από την μπάντα. Από εκεί και πέρα, η Amina γίνεται και η βασική αφηγήτρια της ιστορίας. Ωστόσο, η αφήγηση της είναι κάτι που είχαμε να δούμε καιρό. Είναι αδιάκοπη, ακούραστη, σχεδόν χωρίς ανάσα και θυμίζει τις σκέψεις που τρέχουν στο υποσυνείδητο ενός ανθρώπου.

Η Amina μοιάζει τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες

Μπορεί να έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο στην κιθάρα, εκείνη όμως ψάχνει τον άντρα τον οποίο θα ερωτευτεί παράφορα και θα περάσει μαζί του όλη της τη ζωή. Το μόνο που την κάνει να δοκιμάσει την τύχη της με την punk μπάντα των υπολοίπων, είναι ένα ραντεβού με τον Ahsan.

H σειρά καταφέρνει το ακατόρθωτο – να γίνει ρομαντική χωρίς να γίνει cheesy

Μέσα στα 6 επεισόδια του sitcom θα γελάσεις και θα ερωτευτείς κι εσύ μαζί με της ηρωίδες. Μπορεί να ερωτευτείς ανθρώπους, μπορεί και την ίδια τη μουσική. Η δημιουργός Nida Manzoor έφτιαξε τη σειρά που θα ήθελε να έχει δει η ίδια μεγαλώνοντας. Για κακή της τύχη, οι περισσότερες σειρές μέχρι σήμερα που απεικονίζουν την μουσουλμανική κοινότητα της Αγγλίας, το κάνουν περιφερόμενες γύρω από όλα τα στερεότυπα που σχετίζονται με αυτή. Έτσι εκείνη βρήκε το θάρρος να κάνει πλάκα με όλα αυτά τα στερεότυπα και να δείξει μία άλλη πλευρά των Βρετανών μουσουλμάνων που υπάρχει και εμείς ίσως αγνοούμε. Οι κριτικές της σειράς μέχρι στιγμής είναι το λιγότερο διθυραμβικές. Αν ψάχνεις, λοιπόν, κάτι έξυπνο που θα σε κάνει να γελάσεις με την καρδιά σου, ξέρεις ότι το We Are Lady Parts είναι ο προορισμός.

featured photo: vogue.co.uk/Channel 4