Το “σε αφήνω για να είσαι ευτυχισμένη” δεν είναι μάστιγα. Είναι μια τάση που δεν έγινε ποτέ τάση. Γιατί ο έρωτας είναι εγωισμός και οι έξυπνοι άνθρωποι αφήνονται σε αυτόν. Χωρίς όπλα, μόνο με “θέλω” και κτητικές αντωνυμίες. Αφήνουν τα άλλα για τους μέτριους. 

Οι άνθρωποι που σε αφήνουν “γιατί φαίνεσαι ευτυχισμένη” σε αφήνουν γιατί φαίνεσαι ευτυχισμένη χωρίς εκείνους. Παράλληλα εκείνοι προσπαθούν να χτίσουν την ευτυχία τους. Χωρίς εσένα. Με κάποιον άλλο. Βάζουν ταφόπλακα στις αναμονές τους ή στις τύψεις τους. Κανείς δεν ξέρει και μεταξύ μας η σαφήνεια εδώ είναι και λίγο άχρηστη.

Οι άνθρωποι που σε αφήνουν “γιατί φαίνεσαι ευτυχισμένη” αγνοούν ότι εσύ τους άφησες πρώτη. Γιατί δεν ήσουν ευτυχισμένη ή γιατί δε θα γινόσουν ευτυχισμένη. Χωρίς ταφόπλακα και χωρίς σημειώματα. Τους άφησες χωρίς ντεμέκ ψυχικό μεγαλείο, χωρίς να κυνηγάς κάτι, απλά για να περιπλανηθείς. Γιατί αν δεν τους είχες αφήσει, δε θα είχαν το περιθώριο να σε ειδοποιήσουν για τη μελλοντική απουσία τους. Ούτε για τη χαρά τους για τη δική σου ευτυχία.

Οι άνθρωποι που σε αφήνουν “γιατί φαίνεσαι ευτυχισμένη” το κάνουν τη στιγμή που φαίνεσαι πραγματικά ευτυχισμένη

Αγνοώντας κάθε διπλωματικό τρικ που προστάζει την απόλυτη εξομολόγηση της πιο σκληρής αλήθειας, σε σημείο που ο άλλος τη θεωρεί αυτομάτως ψέμα. Το κάνουν με τη μικροπρέπεια της “μεγαλοσύνης”. Της λαρτζ καρδιάς και της μέτριας έντασης αγάπης. Για τον πλησίον βέβαια. Γιατί για τον εραστή, σε στιγμές ευτυχίας που δεν σε περιλαμβάνει έχεις μόνο μαχαίρια και καπνό. Καμία μικροπρέπεια στον πόλεμο ενάντια στον εχθρό που έχεις ερωτευτεί. 

Οι άνθρωποι που σε αφήνουν “γιατί φαίνεσαι ευτυχισμένη” σε προειδοποιούν για την αποχώρησή τους με λόγο που προσποιείται ότι δε θέλει να σου δημιουργήσει καμία ταραχή. Αυτό που θέλουν είναι ακριβώς το αντίθετο. Να τσαλακώσουν την ευτυχία για την οποία εγκαταλείπουν τη μάχη. Ίσως και να μην κατάλαβαν ότι με έναν δύο ελιγμούς εσύ την κέρδισες και έχεις ήδη γυρίσει στο στρατόπεδό σου.

Τους ανθρώπους που σε αφήνουν “γιατί φαίνεσαι ευτυχισμένη” αντιμετώπισε τους με κατανόηση. Την κατανόηση εκείνου που υποτιμάται η νοημοσύνη του από κάποιον που τουλάχιστον είναι τόσο αγαθός, που καταντά ακίνδυνος. Σαν εκείνους που κλοτσούν τη μπάλα στην παραλία και κοιτάζουν τον ορίζοντα να δουν πού την έφτασε το δυνατό τους σουτ. Ενώ στην πραγματικότητα αστόχησαν, δεν την κλότσησαν ποτέ και είναι ακόμα μπροστά στο πόδι τους.

Όταν τους δεις να τους αγκαλιάσεις με αγάπη. Μέσα σου να εύχεσαι να ερωτευτούν πραγματικά, να αγαπήσουν δυνατά και να μάθουν πως για να ικανοποιείσαι με την ευτυχία του ερωμένου σου που δε σε περικλείει, πρέπει να έχεις κάνει ψυχανάλυση για περισσότερες ώρες από αυτές που έχεις κοιμηθεί στη ζωή σου συνολικά. Αν το έχεις κάνει, καλώς. Αν όχι, ερωτεύσου σαν το πιο εγωιστικό πλάσμα στον κόσμο.

Μόνο με αυτό τον τρόπο αξίζει να είσαι ανόητος.


 Featured image: Darling Magazine