Πιστεύεις κι εσύ πως τα scrambled eggs είναι ένα από τα πιο εύκολα πιάτα; Δεν είναι. Τα αυγά πολύ μπορούν πολύ εύκολα από ωμά να γίνουν παραβρασμένα. Με τα παρακάτω βήματα θα έχεις αφράτα, κρεμώδη scrambled eggs, όπως ποτέ άλλοτε.

Βήμα 1

Χτύπησε τα αυγά πραγματικά πολύ καλά. Πο-λύ κα-λά. Ιδανικά χτύπησε τα με ένα μπλέντερ. Το ζητούμενο είναι να διαλυθούν και να ενωθούν τέλεια οι κρόκοι και τα ασπράδια. Οπότε φρόντισε στην τελική τους μορφή να μην μπορείς να ξεχωρίσεις το ασπράδι στο μείγμα.

Βήμα 2

Το επόμενο βήμα είναι δύο τρία μαγικά συστατικά ακόμα. Αλάτι, γάλα και βούτυρο. Αν θες να αποφύγεις τα γαλακτομικά αντικατέστησε το γάλα με νερό. Κι αν θες να αποφύγεις το βούτυρο βάλε ελαιόλαδο. Στην πραγματικότητα το ελαιόλαδο δίνει ένα βελούδινο αποτέλεσμα, ακόμα κι αν δεν θες να αποφύγεις το βούτυρο.

Πρόσθεσε μία πρέζα αλάτι και μία κουταλιά γάλα για κάθε αυγό. Για κάθε δύο αυγά υπολόγισε μισή κουταλιά βούτυρο.

Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και βάλε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Άπλωσε το σε όλη την επιφάνεια. Μόλις το βούτυρο λιώσει ρίξτο στο μείγμα των αυγών αφήνοντας το τηγάνι βουτυρωμένο. Με το λάδι κάνε το ίδιο με τις ποσότητες απλά δεν χρειάζεται να το ζεστάνεις.

Βήμα 3

Βάλε στο τηγάνι τα αυγά. ‘Άφησέ τα για 15” και μετά με μία σπάτουλα σπάσε τα και ανακάτεψέ τα καλά. “Ανακάτεψε καλά” είναι το μυστικό. Ψήσε μέχρι το σημείο που πιστεύεις πως είναι έτοιμα.

Βήμα 4

Ο Νο1 κανόνας για τα αυγά: ότι βλέπεις ψημένο στο τηγάνι θα είναι παραψημένο στο πιάτο. Τα αυγά έχουν την ιδιότητα να διατηρούν τη θερμότητα κι έτσι θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται όταν τα αφαιρέσεις από τη θερμοκρασία. Έχει σημασία να βγάλεις τα αυγά από το τηγάνι τη σωστή στιγμή. Και τώρα το μυστικό: Βάλε μισή κουταλιά γάλα, μισή βούτυρο και μία κουταλιά sour cream, ανακάτεψε για λίγο και βγάλε σε ένα πιάτο. Αυτό το κόλπο θα ρίξει τη θερμοκρασία των αυγών. Ρίξε λίγο φρεκοτριμμένο πιπέρι και είναι έτοιμο.
featured photo: www.cookinglight.com