«Φιλόλογος τη μέρα, fashion blogger τη νύχτα» διάβασα στο about του blog της και είπα να αρπάξω την ευκαιρία να μάθω περισσότερα για εκείνη. (Εντάξει, λίγο του ότι ταυτίστηκα, λίγο του ότι το στυλ της με κέρδισε;!). Ακούει στο όνομα Σαββίνα Ντόσκορη και ζει στη Θεσσαλονίκη. Με μια πρώτη ματιά, θα χαρακτήριζα το στυλ της minimal με δόσεις sporty chic, ενώ ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες του blog της θα παρατηρήσετε κι εσείς την απλότητα που την διακατέχει, οι υπερβολές στο look της απουσιάζουν… αλλά ας μας τα πει η ίδια καλύτερα!

10717640_816200285099069_1061281440_n  

 Καταρχάς, γιατί  «The Blossom Girls»; Aπό πού εμπνεύστηκες τον τίτλο;

Το blog αρχικά στήθηκε από την κολλητή μου Γιώτα και εμένα τον Ιούλιο του 2011 και μας ενδιέφερε το όνομα να μην περιέχει τις λέξεις style ή fashion, θέλαμε να βρούμε κάτι φρέσκο που να αντιπροσωπεύει δυο νέα κορίτσια και τι καλύτερο από το «blossom» που σημαίνει ανθισμένο!

Πόσο καιρό διατηρείς το blog;

Το blog διανύει τον τέταρτο χρόνο του, αφού τον Ιούλιο κλείσαμε αισίως τα 3 χρόνια.

Από πού αντλείς τη θεματολογία σου;

Το «The Blossom Girls» καλύπτει κυρίως personal outfits, style icons, trends και κάποια imaginary σύνολα που θα φορούσα από online e-shops.

σαβ2

 Έχει επηρεάσει το blogging τις συνήθειές σου στην αγορά;

Φυσικά και με έχει επηρεάσει θα έλεγα δραματικά κιόλας, μέσα από τον κόσμο των blogs κατάφερα να βρω το style που με αντιπροσωπεύει και χαίρομαι γι’  αυτό.

Θα άλλαζες κάτι στα ελληνικά ή και ξένα blogs;

Δεν θα άλλαζα κάτι, γιατί ο καθένας μας είναι ελεύθερος να φοράει αυτά που θέλει είτε αρέσουν στους άλλους είτε όχι. Αν δεν μας αρέσει κάτι μπορούμε απλά να μην το ακολουθούμε. Απλό.. έτσι;

Ποιά η γνώμη σου για το στυλ των Θεσσαλονικιών και των Αθηναίων;

Θα έλεγα απλώς ότι στην Αθήνα είναι λιγάκι πιο τολμηροί, μπορούν να βάλουν πιο εύκολα αυτό που θέλουν και να μην πέσουν «θύματα» σχολιασμού.

Πως θα περιέγραφες το προσωπικό σου στυλ;

Κυρίως casual, απλό και πολύ χαλαρό πλέον, λέω πλέον γιατί αλλιώς ξεκίνησα, παρουσίαζα κάτι που δεν ήμουν εγώ, κάτι πιο girly γιατί πίστευα ότι έτσι θα με ακολουθούν πιο πολλές κοπέλες, αλλά μάλλον έκανα λάθος γιατί τώρα που έχω βρει το style μου έχω μεγαλύτερη ανταπόκριση!

Από πού εμπνέεσαι;

Από περιοδικά, fashion sites, αλλά και από άλλα blogs κυρίως από Σκανδιναβία και Αυστραλία. Λατρεύω το style των Αυστραλών, τόσο απλό, αλλά με πολύ ενδιαφέρον.

σαβ3

 Τι δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα μιας γυναίκας;

Ένα δερμάτινο biker jacket ταιριάζει πάντα και παντού!

Τι προτείνεις σχετικά με το ντύσιμο και το μακιγιάζ για το φετινό φθινόπωρο-χειμώνας;

Προτείνω loose και clean γραμμές και από χρώματα, φυσικά, το πολυαγαπημένο μου χακί, γκρι, camel και κλασικά το ασπρόμαυρο. Από μακιγιάζ θα προτείνω πάλι κάτι απλό και φυσικό, άλλωστε το απλό είναι και πιο chic.

Ποιόν Έλληνα σχεδιαστή/Ελληνίδα σχεδιάστρια βρίσκεις ταλαντούχο/α;

Τις ΣΟΜΦ, Mαρία Φλώρα Lehec και Olivia Ευσταθίου που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν διαχρονικά ενδύματα που δένουν σε κάθε ντουλάπα χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια τους; Φυσικά τα laser-cut μπλουζάκια.

 σαβ4

 6 πράγματα που δε θα πετούσες ποτέ!

Βασικά δεν πετάω τα πράγματά μου, μου αρέσει να τους δίνω ευκαιρίες κάθε χρόνο, οπότε τα συνδυάζω και με κάτι καινούριο και εκεί βρίσκω την μαγεία.

Ποιά τα επόμενα σχέδια σου για το blogging;

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Εγώ συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ και από κει και πέρα η κάθε συνεργασία είναι καλοδεχούμενη και συζητήσιμη.

http://theblossomgirls.blogspot.gr/

http://www.bloglovin.com/en/blog/2807895/the-blossom-girls/follow

facebook page: The Blossom Girls