Στον Sam αρέσει να βλέπει αγώνες με τους φίλους του με καλή μπύρα ενώ παράλληλα τουιτάρει. Στο αυτοκίνητο για τη δουλειά ακούει δυνατά Celine Dion και ονειρεύεται να γνωρίσει αυτό το ένα κορίτσι που θα του πάρει το μυαλό. Αυτή είναι και η ρομαντική πλευρά του Sam που προσπαθεί να κρατάει μυστική.

H Βetty είναι όμορφη, έξυπνη, ξέρει κάμποσους ψαγμένους συγγραφείς, αρέσει στα αγόρια και δε πιστεύει στο online dating. Απολαμβάνει το πεντικιούρ, τις σαλάτες με κινόα, τα βράδια με τις φίλες της και να ανακαλύπτει νέα στέκια στην πόλη. Μισεί τα κουνούπια, τα έντομα και τον σκόρο. Δε πιστεύει στα ζώδια, στα σημάδια, και στους οιωνούς. 

Ο Sam και η Betty είναι δύο κατά τα άλλα πολύ συνηθισμένοι άνθρωποι. Γνωρίστηκαν στο ίδιο λεωφορείο που τους πήγαινε στη δουλειά, σημείο που έχουν γνωριστεί πολλά ζευγάρια. Μαλώνουν συχνά για λόγους που διαχωρίζουν αιώνες το ανδρικό με το θηλυκό όπως ”δε ταιριάζει αυτό το πουκάμισο, αμάν πια δε μπορείς να συνδυάσεις τίποτα χωρίς εμένα;” ή ”αν πρόκειται να δω άλλη μια ταινία τύπου Notebook καλύτερα να μην ξαναδώ σινεμά”. Κανονικοί άνθρωποι σε κανονικές ζωές.

“Ξέρεις τι άλλο μας κάνει κανονικούς;” είπε η Betty στον Sam, μετά από λίγη σκέψη, ενώ εκείνος πακέταρε τα πράγματά του. ”Ότι δε φεύγεις με φωνές και κλάματα αλλά το χειριζόμαστε σαν κανονικοί άνθρωποι”. Αναψε το Εντομοαπωθητικό Κερί (με έλαιο Γερανιόλης και φυτική Κιτράλη) για να μην έχουν πραγματικά δράματα με τα κουνούπια και ένιωσε λίγη ευγνωμοσύνη παραπάνω για το αντιανεμικό φιτίλι. Έχουμε τόσες έννοιες μην έχουμε και ν’ ανάβουμε και το κερί κάθε τόσο.

candle

“Γιατί να φωνάζουμε;” τη ρώτησε χωρίς να την κοιτάξει. “Ήθελες δράματα; Θέλεις να κάνουμε χαμό; Να μας ακούσουν σ’ όλη την Αθήνα; Πες” και γέλασαν.

Τύλιξε προσεκτικά το ηχοσύστημά του και μετά το έβαλε στο κουτί. ”Μπορείς να κρατήσεις αυτά τα cd” της είπε, κάνοντας επίτηδες δραματική τη φωνή του.

“Θα μου αφήσεις και μια μπλούζα σου να κοιμάμαι μαζί της;” είπε η Betty κλαψιάρικα και συμπλήρωσε με ένα δήθεν ρουθούνισμα-νατωραδεςμεκλαίω.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, μερικά βράδια πριν και ενώ έφτιαχναν σπιτικά κοκτέιλ για φίλους τους που ήταν στη βεράντα, η Betty έδωσε ένα λεμόνι στον Sam και εκείνος της είπε ”είσαι η καλύτερη μου φίλη, σ’ αγαπάω πολύ”. Η Betty του έδωσε το λεμόνι και σκέφτηκε ότι και εκείνη αγαπάει τον Sam αλλά τελικά είναι πιο διασκεδαστικό να είναι φίλη του. Μόλις έφυγαν οι υπόλοιποι πήρε έναν αναδευτήρα κοκτέιλ από ένα ποτήρι και κύκλωσε τη φλόγα από το εντομοαπωθητικό κερί και μετά ένα αστέρι που φαινόταν πολύ μακριά. ”Πιστεύεις και εσύ πως μπορεί να υπάρχει αγάπη και φιλία μεταξύ ενός αγοριού και ενός κοριτσιού;” τον ρώτησε. “Είναι μια πολύ κανονική ερώτηση που θέλει μια πολύ κανονική απάντηση για ανθρώπους σαν εμάς Betty. Σου θυμίζω ότι είμαστε αυτοί που φάγαμε το πρωινό μας στις 11 το βράδυ πριν μερικές εβδομάδες.”

(Σ αυτό το σημείο είναι που κατάλαβαν και οι δύο που η αγάπη που είχε ο ένας για τον άλλον έμοιαζε πολύ με την αγάπη που έχεις για τον καλύτερο σου φίλο και αυτό δεν πειράζει καθόλου. Το να ακούς την ίδια μουσική με κάποιον ή το ότι δεν θα αρέσουν οι ίδιες ταινίες δεν σας κάνει να ταιριάζετε περισσότερο ή λιγότερο ερωτικά. Αυτά είναι σχετικά πράγματα και δεν χρήζουν και πολύ ανάλυσης. Ο Sam αγαπάει ακόμα τη Βetty, είναι φίλοι γιατί ‘‘υπάρχει και αυτή η αγάπη ανάμεσά μας” και βρήκε σπίτι στη διπλανή πολυκατοικία. Η Βetty αγαπάει τον Sam γιατί υπάρχει και αυτή η αγάπη ανάμεσά μας και θα τον προσέχει για πολύ καιρό ακόμα με το παστίτσιο της και τις δυναμωτικές της σούπες.)

“Σιγά που δεν είμαστε κανονικοί. Όλοι νομίζουν ότι είναι ιδιαίτεροι και στο τέλος καταλήγουμε να είμαστε όλοι το ίδιο ιδιαίτερα ίδιοι’‘ σχολίασε η Betty και ένιωσε ότι είχε μόλις ξεστομίσει την απάντηση σε ερώτημα που ταλανίζει όλον τον πρώτο κόσμο. Τον πήρε αγκαλιά και σκέφτηκε και κάτι άλλο βαθυστόχαστο ”η αγάπη για τους φίλους σου είναι το ίδιο σημαντική με την αγάπη για τον ερωτά σου και πρέπει να την προστατεύεις με το ίδιο πάθος’‘ αλλά δεν το είπε, θα πήγαινε πολύ δύο βαθυστόχαστα μέσα σε μια μέρα.

tumblr_inline_nk5eqsbtwj1sf1xue