Στον Sam αρέσει να βλέπει αγώνες με τους φίλους του με καλή μπύρα ενώ παράλληλα τουιτάρει. Στο αυτοκίνητο για τη δουλειά ακούει δυνατά Celine Dionκαι ονειρεύεται να γνωρίσει αυτό το ένα κορίτσι που θα του πάρει το μυαλό. Αυτή είναι και η ρομαντική πλευρά του Sam που προσπαθεί να κρατάει μυστική.

H Βetty είναι όμορφη, έξυπνη, ξέρει κάμποσους ψαγμένους συγγραφείς, αρέσει στα αγόρια και δε πιστεύει στο onlinedating. Απολαμβάνει το πεντικιούρ, τις σαλάτες με κινόα, τα βράδια με τις φίλες της και να ανακαλύπτει νέα στέκια στην πόλη. Μισεί τα κουνούπια, τα έντομα και τον σκόρο. Δε πιστεύει στα ζώδια, στα σημάδια, και στους οιωνούς. 

O Sam που είναι και επίσημα ερωτευμένος με την Betty αγόρασε εισιτήρια για διακοπές και τα έστειλε στη Betty μια μέρα που εκείνη έχει πραγματικά μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Ο κούριερ της παρέδωσε τον φάκελο ανάμεσα σε δύο διαολεμένα meetings και εκείνη τον άνοιξε όταν ετοιμαζόταν να σχολάσει. Είδε τα τυπωμένα ονόματα τους με προορισμό το αγαπημένο της νησί, μια κράτηση σε ένα φανταστικό ξενοδοχείο με υπέροχο πρωινό και θέα και χαλάρωσε. Πριν κλείσει τον φάκελο είδε την ημερομηνία. Την ίδια μέρα. Το ίδιο απόγευμα. Την ίδια Παρασκευή. Σε τρεις ώρες θα έπρεπε να φτάσει σπίτι, να ετοιμάσει έναν σάκο, να βρει τον Sam και να είναι στο λιμάνι. Αχ Sam!

Από το ταξί του έστειλε ένα μήνυμα ότι θα τον βρει κατευθείαν στο λιμάνι την τάδε ώρα και ανέβηκε με τις σκάλες το ασανσέρ. Με τόσες διακοπές ρεύματος δεν ήθελε να ρισκάρει ένα ασανσέρ. Λαχανιασμένη ξεκλείδωσε, πέταξε τα παπούτσια της δουλειάς, μπήκε για ντουζ και πέταξε σε έναν σάκο μαγιώ, σορτς, αντηλιακό, μια αλλαξιά και ένα βιβλίο. Γυαλιά ηλίου, χρήματα, φορτιστή, κλειδιά και πάμε πάλι στο ταξί.Όταν είδε από μακριά τον Sam στο λιμάνι ηρέμησε. Όλα ήταν καλά. Όλοι είχαν φτάσει στην ώρα τους και τίποτα δεν θα χαλούσε το σαββατοκύριακο. Τον αγκάλιασε τον ευχαρίστησε ξανά και ξανά και του είπε πως του χρωστάει κάτι αντίστοιχο. Και να το κάνουν πιο συχνά αυτό, αν και λίγο πιο οργανωμένα.Όταν νύχτωνε πάνω στο πλοίο η Betty είχε ήδη χορτάσει να χαζεύει τη θάλασσα, είχε βαρεθεί ήδη να διαβάζει το βιβλίο και να χαζεύει τον κόσμο. Κοίταξε γύρω της. Κοίταξε πάνω και κάτω στο πλοίο και μετά χάζεψε τις σαγιονάρες της. Ωραίες σαγιονάρες που είχε αγοράσει πέρυσι στα Κύθηρα. Και μετά είδε τα πόδια της, είχε μαυρίσει λίγο και ήταν χαρούμενη γιαυτό. Ευτυχώς φέτος δεν είχε ούτε μια κοκκινίλα από τσιμπήματα. “Sammmmmmm”! και τον σκούντηξε να τον συνεφέρει από την μουσική, ”ξέχασα το εντομοαπωθητικό μου. Sammmmm τι θα κάνουμε;”Ο Sam έβγαλε το ένα ακουστικό και την κοίταξε καλά. Αυτό το βλέμμα του ”πιστεύεις ότι δεν θα το είχα φροντίσει αυτό;” και η Betty δεν ήξερε αν ήθελε να τον ευχαριστήσει ή να νευριάσει μ’ αυτό το ύφος. ”Πήρες εσύ δηλαδή;”Και εκείνος έβγαλε από την τσάντα του το Εντομοαπωθητικό Γαλάκτωμα με φυτική Κιτριοδιόλη και της το κούνησε μερικά εκατοστά από τη μύτη της βγάζοντας την γλώσσα του και κάνοντας έναν ήχο που έμοιαζε με νιανιανιανιανια.”Ωρίμασε Sam, τα μισώ τα κουνούπια”… “Και αγαπώ εσένα”.

repellent