Διαφωνίες με τους συνεργάτες, μικρά λάθη και επιπλήξεις από τους ανωτέρους είναι ικανά να σου χαλάσουν τη διάθεση για όλη την ημέρα και να σε απασχολούν πολλές ώρες αφού έχεις σχολάσει, γεμίζοντας τις προσωπικές σου στιγμές με μπερδεμένες σκέψεις και αστείρευτη γκρίνια!

Δε θα σου πω ψέματα. Η τέλεια θέση με μηδενικές ευθύνες και έγνοιες είναι ανύπαρκτη. Όσο και εάν αγαπάς τη δουλειά σου, πάντα θα υπάρχουν μικρά, ενοχλητικά πράγματα που θα σε απασχολούν. Αλλά το να αφήνεις μια άσχημη μέρα στη δουλειά να επηρεάζει τη ψυχολογία σου και να καταστρέφει ολόκληρη την ημέρα, είναι ανεπίτρεπτο!

Φυσικά και δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά σίγουρα δεν είναι αδύνατο. Ο σίγουρος τρόπος για να καταφέρεις να αφήσεις τα προβλήματα τις δουλειάς πίσω, είναι να ολοκληρώνεις κάθε σου βάρδια χαρούμενος. Εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο να το κάνεις; Ίσως επειδή δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη τα παρακάτω 3 βήματα!

1.Οργάνωσε το χώρο σου

Ένα γραφείο γεμάτο χαρτιά και φακέλους, το μόνο που μπορεί να προμηνύει είναι εκκρεμότητες και υποχρεώσεις. Εάν δε θέλεις να αφήνεις κάθε μέρα τη δουλειά σκεφτόμενος ότι κάτι έχεις ξεχάσει, καλό θα ήταν να φροντίζεις για την οργάνωση αλλά και την καθαριότητα του χώρου σου. Μη ξεχνάς να πετάς τα σκουπίδια συχνά και να αφήνεις σε ευδιάκριτο σημείο πάνω στο γραφείο μόνο ότι είναι απαραίτητο για την επόμενη ημέρα!

2.Ανασκόπηση στις επιτυχίες

Αφιέρωσε λίγο χρόνο κάθε μέρα για μία μίνι-ανασκόπηση όλων όσων πέτυχες την προηγούμενη. Θα χρειαστείς το πολύ 5 με 10 λεπτά για να κάνεις μια λίστα των μικρών αλλά σημαντικών στόχων που ολοκλήρωσες. Συχνά οι συνεργάτες, οι προϊστάμενοι και οι πελάτες ξεχνούν να σε ευχαριστήσουν για τη δουλειά σου και το καλό αποτέλεσμα αυτής, θεωρώντας το αυτονόητο. Πάρε λοιπόν λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και θα ανακαλύψεις ότι μπορείς να είσαι παραγωγικός και περήφανος για πολλά και διαφορετικά πράγματα κάθε ημέρα!

Διάβασε ακόμα: 7 τρόποι να κάνεις γυμναστική στην δουλειά

3.Προετοιμάσου για την επόμενη ημέρα

Μην περιμένεις να γυρίσεις στο σπίτι για να σκεφτείς όλα όσα εκκρεμούν μέχρι την επόμενη ημέρα στη δουλειά. Προσπάθησε να οργανώσεις ένα πρόχειρο προσχέδιο της επόμενης ημέρας, λίγο πριν φύγεις από το γραφείο. Σημείωσε οποιοδήποτε meeting ή deadline εκκρεμεί, έτσι ώστε να αποφύγεις το άγχος του να ξεχάσεις κάτι σημαντικό. Άφησε το προσχέδιο σου στο γραφείο και γύρνα σπίτι χωρίς περιττές σκέψεις. Έτσι θα έχεις περισσότερο χρόνο να αφιερώσεις στον εαυτό σου και στους ανθρώπους ή τα πράγματα που αγαπάς αληθινά!