Στον Sam αρέσει να βλέπει αγώνες με τους φίλους του με καλή μπύρα ενώ παράλληλα τουιτάρει. Στο αυτοκίνητο για τη δουλειά ακούει δυνατά Celine Dion και ονειρεύεται να γνωρίσει αυτό το ένα κορίτσι που θα του πάρει το μυαλό. Αυτή είναι και η ρομαντική πλευρά του Sam που προσπαθεί να κρατάει μυστική.

H Βetty είναι όμορφη, έξυπνη, ξέρει κάμποσους ψαγμένους συγγραφείς, αρέσει στα αγόρια και δε πιστεύει στο online dating. Απολαμβάνει το πεντικιούρ, τις σαλάτες με κινόα, τα βράδια με τις φίλες της και να ανακαλύπτει νέα στέκια στην πόλη. Μισεί τα κουνούπια, τα έντομα και τον σκόρο. Δε πιστεύει στα ζώδια, στα σημάδια, και στους οιωνούς. 

-”Sam είσαι ερωτευμένος;”

-”Είμαι στο μπαλκόνι σου. Και η οδοντόβουρτσα μου στο μπάνιο σου.”

-”Δεν αρκούν αυτά Sam. Aνεβάζεις 250 παλμούς κάθε φορά που σε κοιτάζω; Περιμένεις με αγωνία να με δεις; Θα άφηνες ένα βράδυ με φίλους σου για να πάμε μια βόλτα μαζί; Με σκέφτεσαι όλη μέρα;”

Και χτύπησε το τηλέφωνο του Sam. Και ο Sam χαμογέλασε, έκανε τα μάτια του σα λυπημένο κουτάβι και έδωσε όλα τα σημάδια του ”συγνώμη πρέπει να το απαντήσω”. Και πήγε στην κουζίνα να μιλήσει.

Η Betty έβαλε τα πόδια της οκλαδόν και χάζεψε την μπεζ γλάστρα με το γιασεμί. Για κάποιο λόγο ήταν λυπημένη και δεν ήξερε γιατί. Σχεδόν ήθελε να βάλει τα κλάματα.

-”Sam” του είπε αποφασιστικά πριν καν εκείνος βγει ολόκληρος ξανά στο μπαλκόνι. ”Πιστεύεις ότι είσαι πραγματικά ερωτευμένος;”. Το είπε μια μια ανάσα μη τυχόν και καλέσει και κάποιος άλλος και τους διακόψει.

-”Δηλαδή, να, κάποιες στιγμές, δε ξέρω πως να στο πω” της είπε εκείνος. ”Αυτό με το βράδυ και τους φίλους δεν μπορώ ακριβώς να το απαντήσω”.

Την Betty την έπιασε πονοκέφαλος.

Λίγη ώρα αμηχανίας και σιωπής μετά, και αφού το παγωτό είχε λιώσει η Betty σηκώθηκε να ανάψει ένα φως.

-”Πεινάς;” τον ρώτησε.

-”Πιστεύω πως είμαι ερωτευμένος” είπε εκείνος μετά από πολύ ώρα. ”Απλά δεν μπορώ να το μετρήσω όπως μου το ζητάς. Μια μέρα θα άφηνα τους φίλους μου, μια άλλη όχι. Δεν είναι όλες οι μέρες ίδιες”.

-“Δηλαδή είσαι ερωτευμένος μερικές μέρες ναι και μερικές όχι;” τον ειρωνεύτηκε η Betty.

-“Πιστεύω ότι είσαι υπερβολική. Και θες οπωσδήποτε να βάλεις ένα 100% δίπλα από το πόσο είσαι με κάποιον” και αμέσως το μετάνιωσε.

-”Εντάξει, κατάλαβα”.

Η Betty ξάπλωσε στο κρεβάτι το πιο ζεστό βράδυ του καλοκαιριού. Ο Sam έχει βγει μια βόλτα με το ποδήλατο. Την πήρε ο ύπνος ενώ σκεφτόταν ότι ήταν υπερβολική. Όταν ξύπνησε βρήκε τις σίτες κλειστές και ένα Εντομοαπωθητικό Κερί με έλαιο Γερανιόλης και φυτική Κιτράλη να καίει στο τραπεζάκι του μπαλκονιού ακριβώς έξω από το δωμάτιο.

Χάζεψε τον Sam που κοιμόταν δίπλα της και πήγε να βάλει ένα ποτήρι νερό. Μέχρι να φτάσει στην κουζίνα κατάλαβε ότι Sam loves Betty, κάτι που θα έβλεπε γραμμένο και το πρωί στον καθρέφτη του μπάνιου της. 

-”Δεν έχει σημασία αν κάποιος θα άφηνε μια βραδιά με τους φίλους του για χάρη σου” συμβούλευε η Betty δύό μέρες μετά μια φίλη της στο chat. ”Σημασία έχει να στο δείχνει προσέχοντας σε από τα κουνούπια”.

candle