Με μία απλή σάλτσα λεμονιού, μπορείς να φτιάξεις αυτή την εύκολη σαλάτα ρόκας με φακές και ψητά κολοκυθάκια, γαρνιρισμένη με ελληνικά ημίσκληρα τρίμματα γραβιέρας.

Η συνταγή είναι της sweetandsaltyfeelings.com.

Για 4-6 μερίδες, θα χρειαστείς συνολικά 5 λεπτά και τα παρακάτω: 

Για σαλάτα:

1 φλιτζάνι φακές

5 μικρά κολοκυθάκια

100 γρ. ρόκα

ημίσκληρο τυρί «Γραβιέρα», σε τρίμματα

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

Για το ντύσιμο:

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι

1 κουτ. μουστάρδα

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

Βάλε σε μια μικρή κατσαρόλα άφθονο νερό και βάλε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ξέπλυνε τις φακές και τις στράγγισέ τες. Πρόσθεσε τις φακές και μαγείρεψε για 3 με 5 λεπτά. Στράγγισε και ξαναβάλε στην κατσαρόλα με άφθονο νερό και λίγο αλάτι. Σιγόβρασε για 35 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμο, στράγγισε και άφησε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, προθέρμανε τον φούρνο στους 220 C, στον αέρα. Πλύνε τα κολοκυθάκια και κόψε τα σε κύβους. Βάλε τα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίξε πάνω τους 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε.

Βάλε τα σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμο, βγάλε από το φούρνο και άφησε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μικρό μπολ πρόσθεσε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, ανακάτεψε πολύ καλά και άφησε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί.

Πλύνε και βάλε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις φακές και τα κολοκυθάκια. Το dressing και ανακάτεψε.

Προσθέστε τη γραβιέρα πάνω από τη σαλάτα, σέρβιρε και απόλαυσε.