Μία πικάντικη, ελαφρώς γλυκιά, πάντα τραγανή σαλάτα αγγουριού-κρεμμυδιού.

Αλατίζοντας τα κομμένα αγγούρια θα μείνουν τραγανά για πολλή ώρα. Το αλάτι αφαιρεί την επιπλέον υγρασία ενώ τα βοηθά να διατηρήσουν περισσότερη γεύση κι άρωμα.

Σέρβιρε με οποιοδήποτε ψητό κρέας. Είναι επίσης υπέροχη σαλάτα με ψητά θαλασσινά, όπως ψητές γαρίδες.

Τι θα χρειαστείς:

1 μέτριο αγγούρι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 μέτριο κρεμμύδι

10 κλωναράκια φρέσκο άνηθο, συν άλλα για γαρνίρισμα

1 μέτριο λάιμ

3 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού fish sauce

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Πώς θα το φτιάξεις:

Κόψε το αγγούρι σε λεπτές ροδέλες. Βάλε το σε ένα μεγάλο μπολ και πασπάλισε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακάτεψε καλά κι άφησε για τουλάχιστον 5 λεπτά. Στο μεταξύ ετοίμασε τα υπόλοιπα υλικά και το dressing.

Κόψε σε λεπτές φέτες 1/4 από μέτριο κρεμμύδι. Ψιλόκοψε τον άνηθο μέχρι να έχεις 1/4 του φλυτζανιού.

Πάρε το ξύσμα από 1 μέτριο λάιμ μέχρι να έχεις 2 κουταλιές της σούπας και πρόσθεσε στο μπολ. Εάν το λάιμ δεν βγάλει αρκετό χυμό, πρόσθεσε το ξύδι για να έχεις συνολικά 2 κουταλιές της σούπας. Προσθέστε άλλες 3 κουταλιές της σούπας ξύδι, 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού fish sauce και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, τον άνηθο και το dressing στο μπολ με τις φέτες αγγουριού. Ανακάτεψε καλά.

Μπορείς να σερβίρεις αμέσως ή να βάλεις στο ψυγείο.