Η επόμενη ταινίας της Joanna Hogg, The Souvenir είναι γεγονός κι έχει ήδη δημιουργήσει ένα μικρό dream team.  O Robert Pattinson, o Tom Burke, η Ariane Labed και ο Richard Ayoade είναι όλοι μαζί της σε αυτή την καινούργια προσπάθεια μαζί με τον φανταστικό Martin Scorsese ως executive produce.

Μέσα από ένα ρομαντικό μυστήριο του 1980, η Hogg λέει την ιστορία μιας φοιτήτριας κινηματογράφου με τον πρώτο της έρωτα.  Το μόνο πρόβλημα είναι πως πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει αυτά που συμβαίνουν με όλα εκείνα που είναι στην φαντασία της δίπλα σε έναν περίπλοκο και μη εμπιστεύσιμο άντρα, τον Burke.

“Αυτή η ιστορία είναι στο κεφάλι μου εδώ και μερικά χρόνια,” δήλωσε η Hogg στο Screen International. “Μετά το Exhibition, μίλησα με τον Martin για τα επόμενα βήματά μου. Είχα δύο ιδέες: η μία ήταν μια ιστορία για φαντάσματα και η άλλη αυτό ακριβώς που έκανα. Ξεκίνησα με αυτοβιογραφικά στοιχεία και ό,τι δεν θυμόμουν έβαλα λίγη φαντασία. Μέχρι που η φαντασία μου τελικά έφτασε να αλλάζει και αυτά που είχαν γίνει. Η πραγματικότητα και η φαντασία είναι άμεσα συνδεδεμένες.”

Στη συνέχεια, ο Scorsese εξήγησε γιατί βοηθά μια μικρότερη ανεξάρτητη παραγωγό στο επόμενο project της με τόσο πάθος λέγοντας πως, “Πάντα με επηρέαζαν οι Αγγλικές ταινίες. Βρίσκω πως πάρα πολλοί παραγωγοί δουλεύουν με low production scale εκεί. Αυτό είναι που τους δίνει ελευθερία να δημιουργήσουν. Αλλά χρειάζονται κι άλλα χρήματα. Το πιο σημαντικό λοιπόν, είναι να βοηθάς αυτή την ελευθερία της ανεξάρτητης φωνής να ακουστεί. Αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους που μου αρέσει να βοηθάω τέτοιου είδους παραγωγές.”

Το The Souvenir είναι στα σκαριά με τη στήριξη της BFI και της BBC Films.

Πηγή: Little White Lies