Σίγουρα θα θυμάστε τις εικονογραφημένες ιστορίες του Archie. Σε περίπτωση που δεν θυμόσαστε, αφήστε με να σας θυμίσω εγώ. Ο Archie είναι εκείνο τι κοκκινομάλλικο αγόρι, κάπου στο τέλος της εφηβείας, το οποίο ζει στο Riverdale (πόλη αγνώστου προελεύσεως) καθώς περιτριγυρίζεται από τα δύο κορίτσια που του ραγίζουν την καρδιά, την Veronica Lodge και την Betty Cooper. Η ζωή του διαδραματίζεται μέσα στα λογικά αλλά και πολύ μυστηριώδη πλαίσια της μικρής πόλης, και από το 1941 έως και τα μέσα των 90’s κρατούσε σε υπέρμετρη ανυπομονησία τους γονείς ή και τους παππούδες κάποιων από εμάς.

Το Riverdale, έχει υιοθετήσει την βασική πλοκή και του χαρακτήρες του Archie τοποθετώντας τους ωστόσο σε ένα πολύ πιο νουάρ και μυστηριώδες σκηνικό. Είναι το νόθο παιδί του Twin Peaks (η σειρά αλήθεια με στιγμάτισε) και του Beverly Hills 90210. Με την αφίσα promo του τηλεοπτικού εγχειρήματος του CW σε συνεργασία με το NETFLIX, να περιβάλλεται από θαμπά κόκκινα και μπλε νέον φώτα, και τους πρωταγωνιστές με εκφράσεις του τύπου ‘το ξέρεις πως υπάρχει ένα σκοτεινό μυστήριο εδώ’, το κοινό καθηλωνόμαστε από μια μονάχα εικόνα.

mv5bzgm5yjc5zmitn2yymi00nwq2lwe2ntetyjjhoge3mzy0zdzhl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjc5mjg0nju-_v1_

Οι παραγωγοί έχουν αφήσει την πλοκή ένα άλυτο μυστήριο, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς αντιμετωπίζουμε και με κάθε επεισόδιο να αποκαλύπτει ένα ακόμη μικρό κομμάτι της ιστορίας που μοιάζει με ένα καλοφτιαγμένο νουάρ παζλ. 

Καθώς έβλεπα το πρώτο επεισόδιο λοιπόν, εκτός από τους καταπληκτικούς κοιλιακούς του K.J. Apa, τις ενδυματολογικές επιρροές Gossip Girl, και τον κατά έναν παράλογο τρόπο ελκυστικότατo πλέον Cole Sprouse (ναι καλά θυμάσαι αυτόν από το Zack & Cody της Disney, το παιδί του Ross από τα Φιλαράκια που έγραψε υπέροχο cover, η δική μας Αργυρώ-Μαρία Σταυρίδη), το storyline με άφησε πολλές φορές άναυδη και πλέον αφοσιωμένη fan.

Για να καταλάβετε τώρα που μιλάμε, ακούω την μουσική της σειράς, και ψάχνω μανιωδώς για κάποιο plot leak.

mv5bntkzota4ode3nl5bml5banbnxkftztgwodizmtqzmti-_v1_sy1000_cr008181000_al_

Αυτά είχα να σας πω, 

Για τα υπόλοιπα απλά δείτε το Riverdale!