Μετά την εμφάνισή του στο Coachella πριν λίγες μέρες, ο Childish Gambino κυκλοφόρησε τη νέα του ταινία, με συμπρωταγωνίστρια τη Rihanna. Η ταινία ονομάζεται Gueva Island και η χημεία των δυο τους είναι αδιαμφισβήτητη. Στο μεταξύ, χρήστες του Twitter το επιβεβαιώνουν. Η ταινία μικρού μήκους stream-άρει στο Amazon Prime αφού έκανε το ουσιαστικό της ντεμπούτο στο φεστιβάλ. Σε αυτή ακούγονται και κάποια από τα αγαπημένα μας κομμάτια του Childish Gambino, όπως τα “This Is America,” “Saturday” και “Summertime Magic.”

Γυρισμένο σε άκρα μυστικότητα την προηγούμενη χρονιά στην Κούβα, το Guava Island είναι εμπνευσμένο από τη βραζιλιάνικης παραγωγής ταινία City of God, αλλά και το Purple Rain του Prince, σύμφωνα με το Rolling Stone. Παρόλο που δεν περιλαμβάνει πολλά κομμάτια του CG ή της Riri, η μαγεία μεταξύ τους είναι εμφανής.

Vulture

Στο φιλμ, ο Gambino (aka Donald Glover) παίζει τον ρόλο του Deni Maroon. Ενός μουσικού που προσπαθεί να φέρει ένα φεστιβάλ στο “φανταστικό” νησί Guava. Η Rihanna είναι η κοπέλα του, Kofi Novia. Παράλληλα, η ταινία ακολουθεί και τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι καταπιέζονται από έναν πλούσιο άντρα, με το όνομα Red. Εκείνος πρακτικά ελέγχει όλη την αγορά της περιοχής. Όσο ο Deni προσπαθεί να διοργανώσει το φεστιβάλ , ο Red επιμένει να θέλει να ακυρώσει το show γιατί πιστεύει πως οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με αυτό το Σάββατο, θα είναι πολύ κουρασμένοι για να πάνε κανονικά στη δουλειά τους την Κυριακή. Σε ένα σημείο του φιλμ ο Deni παίρνει πολιτικές θέσεις και δίνει μια ομιλία σχολιάζοντας τη δομή της κυβέρνησης. “Αυτή είναι η Αμερική. Η Gueva δεν είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη χώρα”, εξηγεί. “Η Αμερική είναι ένα concept. Όποιο μέρος στο οποίο χρειάζεται να κάνεις κάποιον άλλο πλούσιο για να γίνεις πλούσιος, είναι Αμερική”.

The New York Times

Βέβαια δε λείπει και το ρομαντικό στοιχείο από την ταινία. Σε ένα άλλο σημείο της ταινίας, η Rihanna παρακολουθεί τον CG να τραγουδάει το  “Summertime Magic” σε εκείνη ενώ είναι στην παραλία. Αυτή ακριβώς η σκηνή δεν είχε τίποτα απολύτως να ζηλέψει από οποιοδήποτε rom-com έχει προσπαθήσει να σε κάνει νιώσεις αυτές τις πεταλουδίτσες στο στομάχι.


featured image: GQ