Πως θα σου φαινόταν αν κάποιος σου έλεγε ότι όλα όσα γνώριζες για το μακιγιάζ μπορεί να μην ισχύουν; Ότι η σειρά της ιεροτελεστίας ομορφιάς μας θα μπορούσε να είναι αλλιώς; Ότι μπορούμε (ή μάλλον επιβάλλεται) να δοκιμάσουμε να φέρουμε τα πάνω – κάτω στον τρόπο που κάνουμε layering τα προϊόντα μακιγιάζ μας; Και όμως! Το reverse make-up είναι ό,τι πιο φρέσκο μπορείς να συναντήσεις στο χώρο του beauty την περίοδο αυτή. Παρακάτω μπορείς να μάθεις step by step όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζεις για το νέο αυτό beauty trend.

Η ιδέα που βασίζεται το νέο beauty trend είναι εξαιρετικά απλή

Αν μέχρι τώρα έχεις συνηθίσει να απλώνεις πρώτα τη βάση του προσώπου (foundation) και στη συνέχεια ρουζ, bronzer, έφτασε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Το reverse make-up trend επιβάλλει να ξεκινάς πρώτα από το ρουζ, το bronzer ακόμα και αν περιλαμβάνεται το contouring. Πάνω από το primer σε καθαρή από foundation, επιδερμίδα μπαίνουν τα παραπάνω.

Προσοχή! Βασική προϋπόθεση είναι όλα τα προϊόντα που προηγούνται του foundation να είναι σε κρεμώδη ή υγρή μορφή. Σε καμία περίπτωση σε πουδρένια μορφή. Στην τελευταία περίπτωση το πιο συνηθισμένο είναι να καταλήξουμε με στάμπες πάνω στο μακιγιάζ μας.

Αφού λοιπόν τοποθετήσουμε όλα μας τα προϊόντα στα ζυγωματικά, προχωράμε στη βάση μας. Το foundation καλό θα είναι να εφαρμόζεται με ταμποναριστές κινήσεις, με κάποιο σφουγγαράκι μακιγιάζ ή με duo fiber πινέλο. Έτσι δεν θα μετακινήσουμε τις προηγούμενες στρώσεις μακιγιάζ. Ολοκληρώνουμε όπως συνήθως, με concealer και λίγη διάφανη πούδρα.

Τα οφέλη του reverse make-up είναι αρκετά

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι μοιάζει απόλυτα φυσικό. Δεδομένου ότι πολλές φορές υπερβάλουμε με τις ποσότητες των προϊόντων για τα ζυγωματικά, η εκ των προτέρων τοποθέτησή τους μπορεί να είναι η λύση. Επιπλέον (και σημαντικότερο) είναι ότι χάρη στο trend του reverse make-up το μακιγιάζ μας μοιάζει απόλυτα φυσικό. Φαίνεται λες και το χρώμα στο πρόσωπό μας δεν είναι κάτι που έχουμε προσθέσει εμείς.

Ακούγεται εξαιρετική ιδέα για να μην το δοκιμάσουμε!


Images: unsplash