Η Reese Witherspoon είναι μια έξυπνη γυναίκα. Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες στο Hollywood, ξέρει πώς να πετύχει αυτό που θέλει, και ξέρει πώς «πιάνεις περισσότερες μύγες με το μέλι, παρά με το ξύδι».

Ντελικάτη, με ροζ παλέτα στη γκαρνταρόμπα της και πάντα φροντισμένα, αλλά φυσικά μαλλιά και μακιγιάζ, η Reese εξηγεί ότι Whiskey In a Teacup σημαίνει να είσαι θηλυκή με τσαγανό. Mιλά για φιλοξενία, για καλοσύνη, για ισότητα, για ίσες ευκαιρίες, για την διαφορετικότητα και για φιλοδοξίες με θετικό πρόσημο. Είναι χαριτωμένη. Είναι γοητευτική. Είναι κομψή. Είναι όμορφη. Δεν είναι ρηχή. Δεν καυχιέται. Είναι έξυπνη. Είναι πνευματώδης. Είναι δυναμική. Είναι λίγο άγρια. Είναι λίγο τρελή. Είναι ουίσκι μέσα σε φλιτζάνι τσαγιού! (σύμφωνα με το Urban Dictionary)

Μέσα από το πρώτο της βιβλίο,Whiskey In a Teacup, η Reese Witherspoon δεν έχει σκοπό να μοιραστεί μύχιες σκέψεις ή να αποκαλύψει γιατί χώρισε τελικά από τον Ryan Phelippe. Το βιβλίο είναι ένας οδηγός «how-to» για πράγματα καθημερινά που μπορούν να κάνουν τη ζωή μιας οικοδέσποινας λίγο πιο όμορφη και εύκολη, το σπίτι της πιο φιλόξενο και τους καλεσμένους της, ανεξαρτήτως καταγωγής, να νιώθουν ευπρόσδεκτοι.

Συνταγές για κρύο τσάι και σουβλάκια από κοτόπουλο, μυστικά για την διακόσμηση του σπιτιού, tips για τα μαλλιά, παρέα με τις συμβουλές της γιαγιάς Dorothea και κάπου εκεί διάσπαρτα πολλά μηνύματα για τη σημασία της φιλοξενίας με την κυριολεκτική της έννοια και την δύναμη των γυναικών τότε και τώρα, είναι μόνο λίγα από όσα θα διαβάσει κανείς στις όμορφες και φροντισμένες σελίδες του βιβλίου.

Η Reese Witherspoon μιλά για όσα θα μιλούσε μια δυναμική φεμινίστρια, χωρίς να γίνεται επιθετική και παρουσιάζει τα «επιχειρήματά» της με τέτοιο τρόπο ώστε να μη γίνεται διδακτική, αλλά «συμβουλευτική», όπως ήταν η γιαγιά της Dotothea.
simonandschuster.biz

Είναι ένα βιβλίο που εύκολα θα μπορούσε να είναι γράψει η Elle Woods. Η ξανθιά του Legally Blonde δεν έμεινε στην εξωτερική εμφάνιση. Πήρε μαθήματα ζωής, ωρίμασε, έβαλε στόχους και κατάφερε να αποδείξει πως επειδή είναι ξανθιά και ωραία δεν σημαίνει πως δεν ξέρει τι της γίνεται.

Το Whiskey in a teacup της Reese Witherspoon είναι το όπλο της, για να μπει σε πολλά σπίτια και να «εκπαιδεύσει» γυναίκες σε όλη τη χώρα… και τον κόσμο, πως είναι καλό να έχεις όνειρα και φιλοδοξίες, χωρίς όμως να τις τρομάξει και χωρίς να γίνει η «κλασική» φεμινίστρια παρότι είναι ακριβώς αυτό.


featured photo: simonandschuster.biz