Ανεξάρτητα από το σε ποιο ζώδιο μπορεί να ανήκεις, είναι απολύτως απαραίτητο να αποφεύγεις τα κόκκινα σημαιάκια, όπου τα αναγνωρίζεις.

Έχει γίνει πια πολλή συζήτηση για το τι συμβαίνει όταν αγνοούμε τις ενδείξεις και επιμένουμε να βλέπουμε τις καταστάσεις μέσα από ροζ γυαλιά.

Σίγουρα είναι ωραίο να προσπαθείς να δεις το καλύτερο στους ανθρώπους, αλλά δεν αξίζουν όλοι τόση καλοσύνη. Είναι σημαντικό να παρατηρούμε και να αναλύουμε τις συμπεριφορές των ανθρώπων για τους οποίους ενδιαφερόμαστε. Πώς ενεργούν όταν νομίζουν ότι κανείς δεν δίνει σημασία ή δεν παρατηρεί;

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι καμία κόκκινη σημαία/ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά δεν πρέπει να αγνοείται, απλά υπάρχουν και κάποιες κόκκινες σημαιούλες που είναι ιδιαίτερα προβληματικές για κάθε ζώδιο με βάση τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τα κοινά χαρακτηριστικά ανά τα ζώδια.

Κριός: Όταν λείπει η φιλοδοξία

Στον κόσμο του Κριού, δεν θα είχε νόημα να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που δεν έχει φιλοδοξίες. Οι Κριοί είναι γνωστοί ως τα πιο φιλόδοξα και εργατικά ζώδια. Όταν ένας Κριός βάζει έναν στόχο, κάνει τα πάντα ώστε ο στόχος του να εκπληρωθεί. Για τον Κριό το να είσαι με κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει τον εαυτό του, δεν φροντίζει για προσωπική ανάπτυξη είναι άγνωστο πεδίο.

Όταν αναζητά την αληθινή αγάπη, αναζητά μια σύνδεση με κάποιον οι ενέργειές τους ταιριάζουν. Προτιμούν εκείνους που ξέρουν πώς να ξεπερνούν τις αντιξοότητες και να προχωρούν μπροστά στις προκλήσεις. Δεν είναι ο τύπος των ανθρώπων που περιμένουν και ελπίζουν ότι τα πράγματα θα έρθουν μόνα τους. Βάζουν τα δυνατά τους για να αναλάβουν δράση κι όταν ένας Κριός ανακαλύπτει ένα άτομο που δεν έχει παρόμοιες φιλοδοξίες, τελικά χάνει το ενδιαφέρον του.

Ταύρος: Απορρίπτει την ανυπομονησία

Δεδομένου ότι οι Ταύροι ανήκουν στα ζώδια της Γης, είναι ήρεμοι, ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι. Χρειάζεται ενέργεια για να ταρακουνήσεις έναν Ταύρο, αφού είναι φυσικά γειωμένοι και σταθεροί. Το καλύτερο πράγμα για τους Ταύρους είναι το πόσο χαλαροί είναι σε στρεσογόνες καταστάσεις και πόσο εύκολο είναι για αυτούς να προσεγγίζουν με λογική τα προβλήματα ζωής. Οι Ταύροι σίγουρα παίρνουν το χρόνο τους όταν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις και να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Για αυτούς τους λόγους, αν δεν έχεις πολλή υπομονή μπορεί να είναι πρόβλημα. Στους Ταύρους δεν αρέσει η βιασύνη και δεν θέλουν να πιέζονται να κάνουν οτιδήποτε.

Συχνά μοιάζει καλύτερο για τους Ταύρους να βγαίνουν με άλλα ζώδια που βλέπουν τον κόσμο με εξίσου αβίαστο και χαλαρό τρόπο.

Δίδυμοι: Εκείνοι που θέλουν να δεσμευτούν πολύ γρήγορα

Οι Δίδυμοι μάλλον δυσκολεύονται με εκείνους που θέλουν να δεσμευτούν πολύ γρήγορα. Πριν ένας Δίδυμος αποφασίσει να προχωρήσει σε κάτι σοβαρό προτιμά να προσεγγίσει τα πράγματα με πιο αργό ρυθμό -κι είναι λογικό. Οι Δίδυμοι είναι απίστευτα ευέλικτοι με εκπληκτικές επικοινωνιακές δεξιότητες και την ικανότητα να κατανοούν φυσικά πολλαπλές προοπτικές ανά πάσα στιγμή.

Οι Δίδυμοι εμφανίζονται ως ο τύπος των ανθρώπων που αλλάζουν με μεγάλη ευκολία τη διάθεσή και γνώμη κι αυτό το ξέρουν καλά. Άρα, πρέπει να είναι απολύτως σίγουροι για κάποιον πριν κάνουν σημαντικά βήματα και πάρουν αποφάσεις έτσι, αποφεύγουν διαφωνούν με την τακτική εκείνων που βιάζονται να προχωρήσουν. 

Καρκίνος: Άτομα που δεν έχουν συναισθηματική ωριμότητα

Οι Καρκίνοι είναι αναμφισβήτητα τα πιο συναισθηματικά μέλη του ζωδιακού κύκλου. Οι Καρκίνοι δεν είναι ο τύπος των ανθρώπων που κρατούν κρυφά τα συναισθήματά τους γιατί προτιμούν να αφήνουν τα πάντα ελεύθερα.

Ενημερώνουν πάντα για τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους, αφού τα συναισθήματά τους ρέουν όπως το νερό και το χειρότερο για εκείνους είναι άνθρωποι που δεν έχουν συναισθηματική ωριμότητα. Αν ένας Καρκίνος ερωτευτεί κάποιον που δεν δίνει βάθος στα συναισθήματά του, γνωρίζει ότι θα καταλήξει με ραγισμένη καρδιά.

Οι συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν τα επιβλαβή και αρνητικά πρότυπα συμπεριφοράς τους. Οι Καρκίνοι από την άλλη είναι απίστευτα ευαίσθητοι, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να βρουν συντρόφους που θα τους σέβονται και θα τους τιμούν με ευγένεια.

Λέων: Αντικοινωνικές συμπεριφορές

Όταν σκέφτεσαι τους Λέοντες, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό ίσως είναι ότι είναι τα πιο κοινωνικά και εξωστρεφή άτομα. Για έναν Λέοντα, το να κάνει φίλους εύκολα έρχεται φυσικά.

Είναι δύσκολο για έναν Λέοντα να νιώσει εκτός, αφού έλκεται από την ενέργεια των άλλων. Οι Λέοντες βασίζονται στη γοητεία και την εξυπνάδα τους για να δημιουργήσουν δεσμούς και συνδέσεις όπου κι αν πάνε, οπότε τους είναι εύκολο. Για αυτούς τους λόγους, απλά δεν θα είχε νόημα για έναν Λέοντα να βγαίνει ραντεβού με ένα αντικοινωνικό άτομο.

Εάν ένας Λέων αισθάνεται ότι επιβραδύνεται και συγκρατείται από έναν σύντροφο που είναι ντροπαλός, μπορεί να αρχίσει να δυσκολεύεται. Οι Λέοντες θα ερωτευτούν κάποιον αν παρατηρήσουν ότι ο σύντροφός τους μπορεί να συμπεριφερθεί όπως κι εκείνοι ανάμεσα στο πλήθος ενός πάρτυ.

Παρθένος: Η συνεξάρτηση

Οι Παρθένοι είναι εξαιρετικά ανεξάρτητοι άνθρωποι. Σε σύγκριση με άλλους του ζωδιακού κύκλου, οι Παρθένοι είναι από τους πιο αυτάρκεις, αυτοσυντηρούμενους και αυτοδύναμους. Όταν ένας Παρθένος χρειάζεται να χειριστεί κάτι, υποθέτει γρήγορα ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν άλλον για να κάνει τη δουλειά εκτός από τον εαυτό του.

Τους αρέσει να νιώθουν χρήσιμοι, σκέφτονται εκατομμύρια ιδέες κάθε στιγμή και εκτιμούν τον αμοιβαίο σεβασμό με τους ανθρώπους που αγαπούν περισσότερο. Δεδομένου ότι οι Παρθένοι είναι εξαιρετικά ανεξάρτητοι, θα ήταν πολύ δύσκολο να συνδεθούν με έναν συνεξαρτώμενο σύντροφο. Τα άτομα που είναι συνεξαρτημένα χρειάζονται συνεχή, επιβεβαίωση, επικύρωση και προσοχή. Οι Παρθένοι είναι απασχολημένοι με τη ζωή, έτσι δεν έχουν τον ελεύθερο χρόνο να επιβεβαιώνουν τον σύντροφό τους. Για έναν Παρθένο έχει αξία το να βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που νιώθει ασφαλής από μόνος του.

Ζυγός: Άτομα που αγαπούν τις αντιπαραθέσεις 

Οι Ζυγοί είναι φυσικοί ειρηνοποιοί που προτιμούν να αποφεύγουν το δράμα. Όταν ένας Ζυγός παρατηρήσει ότι δημιουργείται ένταση, είτε θα αποστασιοποιηθεί από την εξίσωση είτε θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να παρέμβει. Πολύ σπάνια θα βρεις έναν Ζυγό στο επίκεντρο μιας έντονης συζήτησης, εκτός κι αν είναι κάτι για το οποίο είναι ολόψυχα παθιασμένος.

Μερικοί άνθρωποι αγαπούν τη συγκίνηση μιας αντιπαράθεσης σαν να είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να περάσεις τον χρόνο σου. Για έναν Ζυγό, όμως, η σύγκρουση δεν είναι διασκεδαστική αφού τον κάνει να νιώθει άβολα.

Εάν ένας Ζυγός πραγματικά αναζητά μια υγιή σχέση που θα διαρκέσει, θα βρει έναν σύντροφο που δεν νοιάζεται να ανακατεύει τα πράγματα. Οι Ζυγοί θέλουν ησυχία με συντρόφους που είναι εγκάρδιοι, φιλικοί και γενικά ευχάριστοι.

Σκορπιός: Άτομα με περιοριστικές πεποιθήσεις

Θα ήταν χάσιμο χρόνου για έναν Σκορπιό να βρεθεί σε σχέση με κάποιον που έχει περιοριστικές πεποιθήσεις. Οι Σκορπιοί κάνουν μεγάλα όνειρα και ξέρουν ότι είναι ικανοί για επιτυχία στη ζωή. Όσον αφορά την επίτευξη των στόχων τους, οι Σκορπιοί ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν να κάνουν αν καταβάλουν προσπάθεια. Για έναν Σκορπιό, η ευημερία στη ζωή εξαρτάται από τη σωστή νοοτροπία.

Η νοοτροπία τους περιστρέφεται γύρω από το να παραμείνουν αφοσιωμένοι στο να προχωρούν μπροστά, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που εμφανίζονται. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι στον κόσμο δεν ζουν έτσι. Οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Οι άνθρωποι με περιοριστικές πεποιθήσεις δεν πιστεύουν ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα, επειδή έχουν πάρα πολλές αμφιβολίες για τις δυνατότητές τους.

Το να ξεπεράσεις τις περιοριστικές πεποιθήσεις δεν είναι εύκολο, αλλά είναι απολύτως εφικτό αν είσαι πρόθυμος να το καταφέρεις. Ωστόσο, δεν είναι δουλειά του Σκορπιού να διδάξει σε ένα άτομο με περιοριστικές πεποιθήσεις πώς να απελευθερωθεί από αυτά τα μοτίβα σκέψης. Κι ο Σκορπιός αυτό το γνωρίζει καλά.

Τοξότης: Άνθρωποι που φοβούνται να είναι τολμηροί και ελεύθεροι

Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να αφήσεις τα πάντα για μια περιπέτεια, τότε μάλλον δεν είστε διατεθειμένος να είσαι σε σχέση με έναν Τοξότη. Οι Τοξότες είναι από τα πιο περιπετειώδη και ελεύθερα μέλη του ζωδιακού κύκλου. Είναι ενθουσιασμένοι να δοκιμάζουν νέα πράγματα, να πηγαίνουν σε νέα μέρη, να δοκιμάζουν νέα φαγητά και να γνωρίζουν νέους ανθρώπους.

Οι Τοξότες δεν θέλουν ποτέ να νιώθουν ότι έχουν κολλήσει. Έτσι, οι Τοξότες τα καταφέρνουν καλύτερα με συντρόφους που είναι εξίσου περιπετειώδεις και ελεύθεροι. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε έναν Τοξότη είναι να τον αφήσεις να βαριέται.

Ένας βαριεστημένος Τοξότης θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βελτιώσει την κατάσταση και να βρει έναν τρόπο να διασκεδάσει – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τερματίσει μια σχέση με κάποιον που δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπά του. Οι Τοξότες είναι ο τύπος των συντρόφων που θα επιμείνουν σε χρόνο για διακοπές ώστε να ζήσουν μια γεμάτη ζωή όπου μπορούν να δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Αιγόκερως: Όταν δεν υπάρχει αυτοέλεγχος

Οι Αιγόκεροι είναι γνωστό ότι είναι πειθαρχημένοι, υπεύθυνοι και έξυπνοι. Όταν ένας Αιγόκερως έχει μια επαγγελματική συνάντηση, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να εντυπωσιάσει την ομάδα και τους συναδέλφους του.

Όταν ένας Αιγόκερως αποφασίσει ότι θέλει να κάνει δίαιτα, δεν θα υποκύψει σε κανέναν πειρασμό. Όταν ένας Αιγόκερως ξέρει ότι έρχεται ένας φουσκωμένος λογαριασμός, θα βρει τρόπο να ξεπεράσει το άγχος. Οι Αιγόκεροι είναι πάντα στην κορυφή των πραγμάτων, φροντίζοντας να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα εκ των προτέρων. Έχουν αυτοέλεγχο.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοέλεγχο τείνουν να ξοδεύουν υπερβολικά, να τρώνε υπερβολικά και γενικά να υπερκαταναλώνουν. Οι άνθρωποι που δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν ή πότε να πουν «όχι» στις απολαύσεις τους, δεν θα συναναστραφούν με τους Αιγόκερους, οι οποίοι φυσικά χειρίζονται τα πράγματα με μια ώριμη αίσθηση εγκράτειας και ψυχραιμίας. Οι Αιγόκεροι αντιλαμβάνονται εύκολα τις έννοιες του μέτρου και της δύναμης της θέλησης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλύτερα με συντρόφους που μπορούν να ταυτιστούν μ αυτό.

Υδροχόος: Άτομα που τους λείπει η πίστη

Όσον αφορά τις φιλίες και τις σχέσεις, ένας Υδροχόος θα παραμείνει πιστός στους ανθρώπους που ενδιαφέρεται περισσότερο. Θα πυροδοτήσει συζητήσεις για θέματα που προκαλούν σκέψη και θα μοιραστεί το όραμά του και τα όνειρά του για το μέλλον.

Μόλις ένας Υδροχόος φτάσει σε αυτό το επίπεδο με έναν σύντροφο, είναι δύσκολο να φύγει.

Για αυτούς τους λόγους, οι Υδροχόοι ευδοκιμούν σε σχέσεις με άτομα που είναι εξίσου πιστά. Θα ήταν κόκκινη σημαία για έναν Υδροχόο να καταλήξει σε σχέση με κάποιον που δεν εκτιμούσε την έννοια της αμοιβαίας πίστης και αφοσίωσης. Στην εποχή μας, πολλοί άνθρωποι νιώθουν πιο άνετα να βγαίνουν χαλαρά χωρίς να παίρνουν τις σχέσεις στα σοβαρά. Η κουλτούρα των εφαρμογών γνωριμιών και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το έχουν καταφέρει.

Ένας Υδροχόος θα καταλήξει να πληγωθεί αν επενδύσει πάρα πολύ από τον χρόνο, την ενέργεια και την αγάπη του σε ένα άτομο που δεν δίνει προτεραιότητα στην αληθινή πίστη. Το πιο αποκαρδιωτικό πράγμα για έναν Υδροχόο θα ήταν να αποδείξει πόσο πιστός είναι σε έναν σύντροφο που δεν είναι πρόθυμος να επιστρέψει αυτό το συναίσθημα.

Ιχθύς: Οι ηττοπαθείς νοοτροπίες

Το χειρότερο για έναν Ιχθύ θα ήταν να βγαίνει με κάποιον με ηττοπαθή νοοτροπία. Οι Ιχθύες μπορεί να είναι εκ φύσεως απαισιόδοξοι και αρνητικοί στην καθημερινή τους ζωή. Όταν πρόκειται για την τυπική διαδικασία σκέψης ενός Ιχθύ, συχνά καταφεύγει σε ζοφερές πεποιθήσεις και στη λογική του «αλίμονο». Οι Ιχθύες υποσυνείδητα πείθουν τους εαυτούς τους ότι τίποτα δεν θα πάει καλά. Για αυτούς τους λόγους, οι Ιχθύες δεν πρέπει να βγαίνουν ραντεβού με άτομα που είναι κυνικά.

Μερικές φορές, οι Ιχθύες πρέπει να τραβηχτούν έξω από τις σκοτεινές τους σκέψεις για να βιώσουν πιο ευτυχισμένες στιγμές. Όταν ένας Ιχθύς βγαίνει ραντεβού με έναν αισιόδοξο άνθρωπο, είναι πιο εύκολο να δει το φως στο τέλος του τούνελ.

Τελικά, αν θα ευθυγραμμιστεί ενεργειακά ένας Ιχθύς με θα το καταλάβει επειδή θα αρχίσει να επεξεργάζεται εκ νέου τις αρνητικές του σκέψεις εστιάζοντας με πιο ευνοικό τρόπο στα πράγματα.